Тази нощ руската армия отново нанесе масиран комбиниран удар с

...
Тази нощ руската армия отново нанесе масиран комбиниран удар с
Коментари Харесай

Дронове и ракети по Одеса и Кривий рог

Тази нощ съветската войска още веднъж нанесе масиран смесен удар с дронове и крилати ракети по украински градове . Въздушна тревога бе оповестена над цялата страна, само че най-дълго картата светеше в алено за южните и източните области.

По данни на Военновъздушните сили през тази нощ силите за противовъздушна защита са унищожили общо 22 цели, в това число крилати ракети X-101/X-555 и всичките 20 ударни дрона " Шахед " . Сред свалените цели е бил и безпилотен летателен уред " Орлан ".

Четири самолета на стратегическата авиация Ту-95МС са направили изстрелвания от региона на Каспийско море. Една от ракетите е унищожена, а останалите са поразили промишлени обекти в Днепропетровска област . За следствията от удара ще заяви локалната военна администрация.

На собствен ред представителят на Одеската регионална военна администрация Сергей Братчук прецизира, че над региона са прихваните 13 дрона.

Безпилотните летателни апарати се изтреляни от северно и южно направление. Всички 20 ударни дрона са били унищожени от Военновъздушни сили в зоните на отговорност на въздушните командвания " Юг " и " Изток ".
 Две от четири калибри удариха Одеса
Две от четири калибри удариха Одеса

Попадение в склад и мол

Тази нощ е ударен и Кривий рог с ракети . Има попадения в два промишлени обекта , заяви шефът на Днепропотервската регионална администрация Сергей Лисак. Един човек е ранен и е признат в болница за лекуване. Пожарът, който е зародил, към този момент е сподавен, само че са нанесени съществени опустошения на индустриалните уреди. Има нанесени провали и на газопроводната мрежа.

В утринната си сводка Генералният щаб на Украйна рапортува, че през последните 24 часа съветските окупатори са употребявали шест въздушни крилати ракети Kh-22, четири морски крилати ракети " Калибър " и седем ирански безпилотни летателни апарата " Шахед ".

Генералният щаб на Украйна оповестява, че съветската войска концентрира главните си старания в направленията Лиман, Бахмут, Авдиевка. Украйна рапортува, че е отблъснала всички офанзиви.

Във Волинското и Полиското направление няма забележителните промени в оперативната среда, както и в посока Купянск. Отблъснати са руснаците и в региона на Мариинка.

Украинската войска е сбита тази заран, само че оповестява, че в Запорожие и Херсон съперникът се пази.
 ISW: Все още тече украинската борба за Бахмут
ISW: Все още тече украинската борба за Бахмут

Украинската войска атакува в три направления
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР