Тази нощ Русия нанесе въздушен удар срещу едно от основните

...
Тази нощ Русия нанесе въздушен удар срещу едно от основните
Коментари Харесай

Русия е нанесла въздушен удар по украинско пристанища за износ на зърно

Тази нощ Русия нанесе въздушен удар против едно от главните пристанища в Украйна за експорт на зърно, съобщи " Ройтерс ".

Става въпрос за пристанището край Измаил, което е второто по огромните в Одеска област и от което се изнася зърно. Преди удара, малко след среднощ, украинските военновъздушни сили предизвестиха жителите на Измаил да се скрият в убежищата.

Атаката е осъществена, преди плануваните за през днешния ден, 4 септември, диалози сред Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган. Путин и Ердоган би трябвало да се срещнат в съветския черноморски курорт Сочи, като тематиката на диалозите им ще бъде обвързвана с опитите на Анкара и на Организация на обединените нации за възкръсване на съглашението за експорт на украински зърнени храни.

През юли т.г. Русия се отдръпна от зърнената договорка, година след сключването й, с мотив, че нейният личен експорт на торове и храни и торове е изложен на риск.

След като се отдръпна от съглашението, Русия постоянно нападна украинските пристанища на река Дунав, които се трансфораха в главен транспортен кулоар за експорт на зърно от Украйна. В неделя, да вземем за пример, съветските елементи удариха огромното украинско пристанище на Дунава - Рени. При офанзивата бяха ранени минимум двама души. Разрушена бе и пристанищна инфраструктура.

Говорителят на украинската войска в направление " Юг " Наталия Хуменюк съобщи, че още веднъж е ударена гражданска инфраструктура. Повече от дроновете са били свалени от противовъздушната защита, само че окончателните данни към момента се прецизират.

По предварителни данни са свалени 17 съветски дрона камикадзе. Щети има нанесени в няколко обитаеми места в Измаилския регион - развалени са хранилища и индустриални мощности, селскостопанска техника и съоръжение на промишлени предприятия.

Маршрутът на безпилотните летателни апарати е бил тъкмо същия като предходната нощ. " Врагът разполага с задоволително запаси, с цел да повтаря такива офанзиви една след друга ".

Хуменюк удостоверява извода от преди седмица за нова тактичност на съветските удари - на няколко талази със сменящи се траектории, с цел да бъде излъгана противовъздушната защита и да се изхабят ресурсите й.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР