Тази нощ Русия е атакувала Киев с дронове. Из украинската

...
Тази нощ Русия е атакувала Киев с дронове. Из украинската
Коментари Харесай

Русия атакува Киев с дронове, отеквали са взривове

Тази нощ Русия е атакувала Киев с дронове. Из украинската столица и покрайнините й са отеквали гърмежи в продължение на близо два часа, съобщи Ройтерс. В централни квартили на града са падали парчета от дронове, добавя организацията, цитирайки локални представители.

Не е било допустимо мащабът на офанзивата да бъде избран навреме, показва още Ройтерс. Минимум пет гърмежа из Киев са чули сътрудници на организацията. Много развалени коли демонстрират фрагменти в украинските медии.

В историческия квартал “Подил ” е ранен един човек, а наоколо до един от градските паркове е избухнал пожар, заяви кметът на Киев Виталий Кличко.

Освен в “Подил ”, части от дронове са паднали в кварталите “Дарницки ”, “Соломянски ”, “Шевченковски ” и “Святошински ”, осведомят Кличко и градската военна администрация.

Пожар в апартамент са провокирали отломките в квартал “Шевченковски ”, който обаче е бил загасен бързо. За ранени там няма информации, написа в приложението “Телеграм ” Сергий Попко, шеф на Киевската военна администрация.

Руската страна още не е коментирала станалото, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня, че съветска офанзива умъртви 17 души в сряда в източния град Константиновка, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР