Тази нощ историята на тениса беше пренаписана, след като 19-годишният

...
Тази нощ историята на тениса беше пренаписана, след като 19-годишният
Коментари Харесай

Шампионът Алкарас: Мечтая от дете за този момент; трудно ми е да говоря предвид емоциите

Тази нощ историята на тениса беше пренаписана, откакто 19-годишният Карлос Алкарас ознаменува невероятното си премеждие наречено US Open 2022 с дебютен трофей от Големия шлем и нанагорнище до номер едно в международната класация, подобрявайки върха на Лейтън Хюит за най-млад играч заемащ статута на първа ракета в класацията на АТР с цели 16 месеца. Испанецът надигра в четири сета петия подложен в схемата Каспър Рууд и разумно не сдържа сълзите в очите си след мечтания успех, като по време на церемониалната си тирада приказва точно по отношение на това и показа със страдание, че майка му и дядо му не са имали опцията да участват на финала:

" Преди всичко желая да отдам заслуженото на днешния ден, тъй като знам какъв брой е специфичен за вас. Това да бъда номер едно и първенец от Големия шлем е нещото, за което бленувам от дете и работих в действителност старателно, с цел да го реализира. Наистина ми е мъчно да приказвам тъкмо в този миг поради всички страсти, които бушуват в мен, само че това е нещото, към което съм се стремил постоянно.

Голяма заслуга за това да съм тук в този момент в този специфичен за мен миг, имат тимът ми, фамилията ми и аз въпреки всичко съм едвам 19-годишен, тъй че най-важните решения биват взимани от родителите ми. Майка ми и дядо ми не са тук и аз мисля доста за тях, да, огромна част от роднините ми са тук, само че също толкоз ги и няма, тъй като не съумяха да дойдат за финала и мислите ми бяха свързани с тях. Малко съм изтощен, ха-ха, само че постоянно съм казвал, че не е време да усещам отмалялост, тъй като във край на " мейджър " или на който и да е шампионат, ти би трябвало да дадеш всичко от себе си на корта, тъй като това е плодът на всичката усилена работа, която си положил. " - показа в първите си мигове като първенец Карлитос, който във финала на речта си направи послание с благодарности и към своите сънародници, които безспирно го подкрепяха в похода му към трофея от Откритото състезание на Съединени американски щати.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР