Тази нощ Apple публикува своя тримесечен финансов отчет. Доходът на

...
Тази нощ Apple публикува своя тримесечен финансов отчет. Доходът на
Коментари Харесай

Apple постави нов финансов рекорд, въпреки същите продажби на iPhone

Тази нощ Apple разгласява своя тримесечен финансов доклад. Доходът на софтуерния колос доближи $62,9 милиарда, което е с 20% повече от предходната година. Това е повече от прогнозите на Уолстрийт. Интересно е, че приходът на Apple е повишен на всички съществени пазари, само че най-вече в Япония (34%) и минимум в Китай (16%).



Чистата облага на Apple също надвиши упованията – $14,1 милиарда . За съпоставяне, чистата облага за същия интервал на предходната година е $13,1 милиарда. Чистата облага на акция доближи $2,91, като това е растеж от 41%. Това е нов безспорен връх по приход и облаги.

Третото тримесечие на календарната 2018 година в действителност е последното тримесечие на Apple за финансовата година. Според резултатите за финансовата година, облагата е повишена с 15,9% до $265,6 милиарда (над четвърт трилион $!). Чистата облага е повишена даже повече – от $48,4 милиарда на $59,5 милиарда.



Интересно е, че продажбите на iPhone, които генерират най-вече приход, са на същото равнище, като предходната година – 46,9 милиона против 46,7 милиона броя. Но от финансова позиция, те са нарастнали с впечатляващите 29% – от $28,8 милиарда до $37,2 милиарда. Тоест, тактиката на Apple с покачването на цените на айфоните още веднъж се оказа печеливша.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР