Тази незабелязана епидемия е по-опасна дори и от СПИН. Близо

...
Тази незабелязана епидемия е по-опасна дори и от СПИН. Близо
Коментари Харесай

Затлъстяването убивало повече хора от недохранването

 Тази незабелязана " зараза " е по-опасна даже и от СПИН. Близо половината от страните с най-бързо растящо население в света имат сериозен проблем със затлъстяването. И всички те се намират в Африка, написа в собствен разбор DW.

Доскоро Африка се смяташе за континент, в който хората всеобщо са обречени на град. Изглежда, че това към този момент се трансформира. В последно време затлъстяването се трансформира във все по-голямо предизвикателство, изключително пред хората с ниски и междинни приходи от огромните градове.

Наднорменото тегло предизвиква диабет, инсулт и редица сърдечно-съдови болести. Затлъстяването е и измежду главните фактори, пораждащи рак. Близо половината от страните с най-бързо растящо население в света имат сериозен проблем със затлъстяването. И те са таман от Африка.

В международен мащаб затлъстяването убива доста повече хора, в сравнение с недохранването, а в Африка заболяванията, породени от прекалено тегло, в допълнение товарят бюджета на опазването на здравето, което така и така мъчно се оправя със заразните заболявания на континента.

Затлъстяването е един от главните причинители на диабет Тип II, който се среща във от ден на ден африкански страни. През 2018 година здравното списание за диабет и ендокринология " The Lancet " разкри, че от 1980 година насам разпространяването на диабета в Африка се е нараснало с близо 129%.

Група откриватели неотдавна предизвестиха, че комерсиалната мрежа също способства за рецесията със затлъстяването в Африка. Увеличаващата се междинна класа в доста африкански страни избира да купува модифицирани храни, богати на захари и мазнини, в сравнение с да употребява пресни артикули.

Ефективен метод за битка против затлъстяването демонстрират в Южноафриканската република, където се пробват да лимитират потреблението на безалкохолни питиета. За задачата държавното управление на страната неотдавна одобри законопроект за налог върху разхладителните питиета с подсладители. Тази мярка към този момент имаше прочут триумф и в други страни.

Световната здравна организация твърди, че над 2 милиарда души по света са с наднормено тегло. От тях 650 милиона страдат от тежко затлъстяване. Затова СЗО прикани държавните управления и интернационалната общественост да подхващат незабавни ограничения против тази рискова наклонност.

Ако държавните управления изиграят своята роля в здравната предварителна защита, рисковете от диабет и други рискови болести по света внезапно ще намалеят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР