Тази нестандартна домашна баница ще ви стане любимата рецепта. Бърза,

...
Тази нестандартна домашна баница ще ви стане любимата рецепта. Бърза,
Коментари Харесай

Ачма хачапури

Тази ексцентрична домашна баница ще ви стане обичаната рецепта. Бърза, лесна и неустоима вкусна! За цялото семейство! Участвай и ти в кулинарната игра на Готвач.бг -> https//gotvach.bg/game

Необходими Продукти

● яйца - 6 бр.
● вода - 1 ч.ч.
● брашно - 2 ½ ч.ч. + още за меко тесто
● сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
● сол - 1 ч.л.
● масло - 250 г
● сирене - 250 - 300 г
● кашкавал - 200 г

Начин на подготвяне

Пресейте брашното. Прибавете четирите яйца, водата, сол и содата бикарбонат. Замесете меко тесто. Разделете го на 4 топки и го оставете малко да се отпусне.

Разточете всяка топка на тънка кора. Сложете в огромен съд огромно количество вода и сложете на котлона да заври. Пуснете първата кора за към 2-3 минути, измежду което я извадете и я потопете в ледена вода.

Сложете готовата кора върху чиста забрадка. По същия метод направете и останалите кори.

Намажете дъното на подобаваща тава с разтопено масло. Сложете първата кора. Намажете я от горната страна с масло и сложете втората кора. Поръсете щедро с настъргано сирене и кашкавал. Поръсете с масло.

По същия метод направете и с останалите кори. Разрежете корите на квадрати. Полейте с разрушените останали две яйца и разтопено масло.

Сложете във фурна и печете към 20 мин. на 180 градуса. Извадете тавата, поръсете с хачапурите с настърган кашкавал и запечете до златисто на 220 градуса.

Ачма хачапурите са доста вкусни.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР