Тази неделя в Темата на NOVA журналистът Николай Дойнов и

...
Тази неделя в Темата на NOVA журналистът Николай Дойнов и
Коментари Харесай

Историята за златото на Охрид в „Темата на NOVA“

Тази неделя в „ Темата на NOVA ” журналистът Николай Дойнов и операторът Росен Илиев описват историята на събитията, случили се сред 13-ти и 14-ти октомври 1944 година в Охрид . Тогава градът до езерото е застрашен от заличаване, откакто жителите дръзват да освободят и укрият пленници на немската войска.

Всичко стартира, когато през града минава на пръв взор следващата немска военна колона. Сред хората обаче потегля мълва за пленени български бойци и любознанието им бързо прераства в деяние, като за по-малко от половин час всички пленници изчезват вдън земя.
 Темата на NOVA NOVA
Реакцията на германците не закъснява и комендантът на Охрид – майор Баумгартен слага гибелен ултиматум на кмета и градските съветници, в случай че не бъдат върнати военнопленниците. Ситуацията след него се трансформира във вихрушка от договаряния, шокиращи решения от немска страна и непредвидени обрати.

Как златото на охридчани ще промени историята за военнопленниците, бягството, немската реакция и развоя на събитията от инфарктните 24 часа за Охрид през октомври 1944 година, споделя създателят Николай Дойнов.-->
 Николай Дойнов NOVA
А по какъв начин вижда историята през днешния ден младият художник Мартин Петров, който е рисувал особено за това издание на Темата на NOVA, ще видите тази неделя.
Гледайте " Историята за златото на Охрид " в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 13 октомври, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР