Тази неделя - 28 октомври ще преместим стрелките на часовниците

...
Тази неделя - 28 октомври ще преместим стрелките на часовниците
Коментари Харесай

Момчил Неков: В България е нужна широка обществено-информационна кампания за ефектите от преминаване към зимно или лятно часово време

Тази неделя - 28 октомври ще преместим стрелките на часовниците и ще преминем към общоприетото („ зимно “) часово време. Това ще е една от предпоследните смени на времето.
На 12 септември 2018 година Европейска комисия предложи Директива, с която да се анулира промяната на времето. Предложението на Европейска комисия е тази нова инструкция да влезе в действие на 1 април 2019 година и страните членки да преустановят промяната на времето на 31 март 2019 година, когато де факто ще се вкара лятното време за последно. Последна смяна може да се прави най-късно на 27 октомври 2019 година, в случай че съответната страна е решила да приложи за непрекъснато общоприетото („ зимно “) време. С други думи, вечерта на 30 против 31 март България ще вкара за финален път лятно часово време. На 27.10. може да вкара зимно, в случай че реши, че ще употребява него непрекъснато и това ще е дефинитивно.

Сега страните членки ще би трябвало да изберат кое часово време желаят да одобряват.

Евродепутатите желаеха задълбочена оценка на промяната сред зимно и лятно часово време. Различни комисии от Екологичен потенциал ще се произнесат по въпроса със специфични отчети.

Евродепутат Момчил Неков бе определен от групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал за докладчик по тематиката, по отношение на директивата за промяната на времето в Комисията по земеделие и развиване на селските региони.

„ Смятам, че в България е нужна необятна обществено-информационна акция за резултатите от едното или другото време и по този начин хората да създадат своя избор. “, съобщи евродепутат Момчил Неков.

„ В извършеното национално онлайн допитване от 20-ти септември до 11-ти октомври са взели участие 17 318 души. Говорейки с доста хора, разбрах, че множеството от тях не са разбрали за това изследване, а тези които са чули не са могли да гласоподават заради, сложността на направената онлайн страница. Други се оплакоха, че не схващат изгодите и негативите от едното или другото време. За това приканвам представители на научните среди, представители на бизнеса от сферата на енергетиката, превоза, туризма, земеделието, общественици да споделят своето мнение, по отношение на изгодите, резултатите или следствията от прекосяването към зимно или лятно часово време “, разяснява Неков.

Евродепутатът пусна в формалната си страница във фейсбук допитване до жителите, кое време избират: https://www.facebook.com/momchil.nekov/posts/911462049058218

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР