Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците с

...
Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците с
Коментари Харесай

Важно: След броени дни местим стрелките, но няма да е за последно!

Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците с един час обратно, преминавайки към зимното часово време. Това би трябвало да стане в 04.00 часа след среднощ. Европейската комисия предложи на страните-членки да анулират промяната на часовото време и всяка една да реши кое време ще одобри. Предвижда се последното наложително прекосяване към лятно часово време да бъде в неделя, 31 март 2019 година След това страните, които желаят да преминат непрекъснато към зимно часово време, ще имат опция за последна сезонна промяна на часовото време в неделя, 27 октомври 2019 година След тази дата сезонните смени на часовото време към този момент няма да са вероятни.

Смяната на часовото време на зимно и лятно е според Постановление № 94 от 13 март 1997 година на Министерския съвет. С него се вкарва всяка година в нощта против последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно, а в последната неделя на март - към лятно.

Идеята за промяна на времето първо хрумва на Бенджамин Франклин. Той написа писмо до редактор на вестник " Парижки вестник " през 1784 година, като предлага на парижани да стават и да си лягат по-рано. На процедура концепцията е приложена от немското държавно управление по време на Първата международна война в интервала 30 април - 1 октомври 1916 година Англия е втората страна, която първоначално вкарва лятно часово време от 21 май до 1 октомври 1916 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР