Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците и

...
Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците и
Коментари Харесай

Български евродепутат ни пита кое време предпочитаме

Тази неделя, 28 октомври, ще преместим стрелките на часовниците и ще преминем към общоприетото (зимно) часово време. Това ще е една от последните смени на времето.

През септември Европейската комисия предложи да се анулира промяната на времето. Новата инструкция би трябвало да влезе в действие на 1 април 2019 година Това значи, че страните членки на Европейски Съюз ще преустановят промяната на времето д ен по-рано - на 31 март, когато за последно ще се вкара лятното часово време.

В случай че съответната страна е решила да остане на общоприетото зимно време, тя може да направи последна смяна на 27 октомври 2019 година

 50% от българите избират зимното часово време
50% от българите избират зимното часово време

Привържениците на лятното часово време - най-вече столичани, сред 30 и 40 година

Сега всяка от страните членки би трябвало да избере кое часово време ще одобри .

Евродепутатите желаеха задълбочена оценка на промяната сред зимно и лятно часово време. По въпроса ще се произнесат разнообразни комисии от Европейския парламент. За докладчик по тематиката в Комисията по земеделие и развиване на селските региони беше определен евродепутатът Момчил Неков.

Той съобщи, че с цел да могат хората в България да изберат сред лятно и зимно часово време, би трябвало да се организира необятна обществено-информационна акция.

Във Facebook Неков стартира допитване до жителите кое време избират. Мотивите му са, че в националното онлайн допитване , приключило на 11 октомври, са взели участие едвам 17 318 души и резултатите не могат да бъдат показателни. Той изяснява ниската интензивност със несъразмерната трудност на анкетата или с неналичието на задоволителна осведоменост по отношение на изгодите и негативите от едното или другото време.


" Галъп ": Мнозинството българи не харесват промяната на часовото време

Всеки пети българин няма мнение по въпроса

По тази причина евродепутатът приканва представителите на научните среди и на бизнеса да споделят мнението си по отношение на резултатите от прекосяването към зимно или лятно часово време.

Допитването на Момчил Неков може да откриете на следния адрес: https://www.facebook.com/momchil.nekov/posts/911462049058218
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР