„Тази награда значи много за мен, това ми е втора

...
„Тази награда значи много за мен, това ми е втора
Коментари Харесай

Асенов: Надявам се след време да съм спортист №1

„ Тази премия значи доста за мен, това ми е втора премия. Преди две години също бях състезател номер 5 на България. Надявам се след време да съм състезател номер 1 “, показа българският боксьор Даниел Асенов, който остана пети в класацията Спортист на годината на България.
Тайсън завоюва две европейски трофеи през миналата година, което му донесе място в топ 5 на влиятелната ранглиста. „ 2017-та година беше доста сполучлива за мен, имах две Европейски шампионати, завоювах две европейски трофеи. Също по този начин взех Купа Странджа. Повече от това нямаше накъде. Беше много сполучлива година. Ще не преставам да се разпределям на макс, тъй като ми липсва единствено едно – международния връх. През 2018-та още веднъж ми следва Купа Странджа. Надявам се да направя добра подготовка и още веднъж да печеля. През 2019-та година ми предстоят много тежки борби, следва Европейски състезание, Световно състезание, ще се раздават квоти за Олимпиада. Надявам се да бъде доста сполучлива година за мен “, показа Асенов след церемонията.

Таекуондистът Владимир Далаклиев, който бе класиран на 9-то място в анкетата, също показа, че след време се надява да заеме по-горно място в класацията. „ По принцип аз съм максималист и не съм удовлетворен от друго място от първото, в случай че мога да направя компромис – третото. Изключително съм благополучен и за мен е чест да мога да участвам измежду най-хубавите спортисти през 2017-та година. Хубавото е, че има накъде още да се развъртвам и се надявам в бъдеще да се кача по-нагоре в класацията. Следващата година имам Европейско състезание и присъединяване на Гран При сериите, на които вземат участие единствено състезатели с предложения, топ 32 в света “, сподели Далаклиев. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР