Тази мярка ще доведе до повишаване на доходите. Много просто

...
Тази мярка ще доведе до повишаване на доходите. Много просто
Коментари Харесай

Председателят на АИКБ поиска не един, а три дни от болничните да не се плащат

Тази мярка ще докара до повишение на приходите. Много просто – като не крадеш от сътрудника си, той ще получи в цялостна степен това, което е изработил, а няма да го дели с тези, които са за гъби . Това съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев след обявяването на скандалното намерение да не се заплаща първият ден на болнични.

Според Велев, в Гърция, Италия, Кипър, Малта, " в цяла Южна Европа ", се чакало по 3 дни, преди да се заплащат болнични. Този вид разсъждения имат смисъл единствено при равни други условия, незабавно опонира ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. По думите му, предлагането от през вчерашния ден значи, че всички болнични са подправени.

Синдикалистът разгласи, че има бизнес модел – единствено в София към 400 компании се занимават само с осребряване на болнични. " Не отхвърлям това, което споделя господин Велев (бел. ред. – че има доста подправени болнични) –  когато обаче аз си счупя крайници и лежа в болница, подправен ли ми е болничният ", попита ръководителят от КТ „ Подкрепа ” пред Нова телевизия.

" Синдикатите би трябвало да се дефинират на чия страна са – дали на тези, които крадат, симулират, или пазят тези, които са правилни и съзнателни. Ако защитавате вторите, би трябвало да желаете три дни да не се заплащат. С това предложение ще бъдат ощетени единствено тези, които крадат ", сподели Велев, който разгласи за дейна страна в измамите с болнични чиновниците. " Вие това съществено ли го говорите ", отвърна незабавно Манолов.

Председателят на АИКБ извади данни, които не цитира, че с предлагането всеки съзнателен чиновник щял да получи за година по 136 лв. от горната страна, тъй като в България приблизително всеки човек работил 2 дни по-малко, в сравнение с щяло да е без подправени болнични и се произвеждало годишно 1 милиарда лв. по-малко Брутният вътрешен продукт. На 500 хванати за подправени болнични има един осъден, добави Велев. Защо би трябвало да наказваме тези, които не са отговорни, зададе въпрос Манолов, който не докара до отговор.

Същевременно Манолов се съгласи, че бизнесът е бил претрупан да заплаща първите 3 дни болничен като антикризисна мярка преди над 10 години и в този момент не наподобява заслужено този товар да продължава да им тежи. Той обаче не предложи решение, с изключение на " също глупава концепция " да вземем за пример петък и понеделник да не се заплащат, в случай че се паднат в болнични. И упрекна Велев, че  през лятото синдикати и работодатели се договорили първите 3 дни болничен да се заплащат от Национален осигурителен институт. Не, разбрахме се да не се заплащат от работодателите , отговори Велев. " Докато се вършим на заболели, това ще ни е дереджето ", приключи той.

" Не виждам никакво съображение, това няма да докара до нищо положително - най-вече хората да стартират да си взимат 4 вместо 3 дни болничен. " Това сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров пред bTV в коментар за решението първият ден от болничния да не се заплаща.

По думите му битката с подправените болнични не може да бъде за сметка на правото на човек, който се обезпечава.

Димитров заяви, че дружно с представители на бизнеса са създали предложение болничните да се изплащат от Национален осигурителен институт, документът е импортиран при премиера преди два месеца. Според него страната би трябвало да проверява фирмите-нарушители, а не да ощетява хората, които употребяват болничен добросъвестно. Димитров акцентира, че майките взимат болничен 10-на пъти и това значи да се вземе половин заплата от майките без да се изясни за какво. По думите му решението не може да бъде целесъобразно, откакто хиляди хора ще пострадат без да имат виновност. " Хората ще реагират и ние ще ги поведем ", съобщи ръководителят на КНСБ и добави, че хората са доста чувствителни към въпроса.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР