Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от Комисията

...
Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от Комисията
Коментари Харесай

Експерт: Обезпечителният фонд плаща щети при фалит на застрахователя

„ Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от Комисията за финансов контрол, че видите ли те нищо не можели да създадат, тъй като застрахователят бил клон на кипърска компания, това не е правилно ”. Това съобщи в ефира на NOVA Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

„ Всяка лавица на „ Олимпик ”, продадена на в България, има и сума от 11,50 лв. за вноска за Гаранционен фонд. Там има 2 сметки, които са обособени и самостоятелни. В сметката „ Незастраховани МПС ” влизат 10 лв.. Следващата сметка е „ Обезпечителен фонд ”, в която влиза 1,50 лв.. Всеки осигурител, който продава в България, заплащат тези пари. Обезпечителният фонд, който е подчаст на огромния Гаранционен фонд, се задейства и заплаща вреди при банкрут на застрахователя ”, съобщи Тодоров.

„ За своя интервала, в който съществува в България, 7-8 години, клиентите на „ Олимпик ” са събрали 14 милиона в Гаранционния фонд и 2 милиона в Обезпечителния фонд ”, съобщи още Тодоров. „ В закона има написана процедура какво се случва при банкрут ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР