Тази култура се нуждае от правилни грижи и внимание. Разберете

...
Тази култура се нуждае от правилни грижи и внимание. Разберете
Коментари Харесай

Правите голяма грешка при поливането на зеленчуците

Тази просвета се нуждае от верни грижи и внимание. Разберете по какъв начин вярно да поливате краставиците, тъй че да не изсъхнат и да не изгният. 

Дори опитните градинари позволяват 3 неточности при поливането на краставиците. На пръв взор те наподобяват незначителни, само че що се отнася до тази просвета, не трябва да ги пренебрегвате. Мястото на засаждане, почвата, семената, температурата и режимът на поливане са доста значими. 

Хлорирана и студена вода

Това е най-важният съставен елемент в грижите за растенията. Не поливайте краставиците си с хлорирана вода, защото хлорът е нездравословен за всяко растение. 

Водата за поливане би трябвало да е хладка. Водата, чиято температура е под 20 градуса, може да провокира опадане на завръзите.

За краставиците нарушаването на режима на поливане е по-лош от сушата. Такава фина просвета изисква специфични грижи. Така че, през първите 14 дни след засаждането на краставиците в земята или след поникването, поливайте краставиците всеки ден. Използвайте не повече от 1,5 литра вода за 1 корен.
 Най-големите неточности, с които убивате орхидеята си Най-големите неточности, с които убивате орхидеята си
За да разберете дали се грижите вярно за растението, би трябвало да обърнете внимание на листата на орхидеята. Те би трябвало да са зелени и м...

Намалете честотата на поливане, само че увеличете размера след появяването на първите цветове. Поливайте краставиците на всеки 3 дни. Продължете до август и по-късно, поливайте един път на 4 дни. Използвайте 10 литра вода на квадратен метър. 

Пренебрегване на мулчирането

Прясно окосената трева е идеална за това. В оранжерията тя обезпечава голямо количество въглероден диоксид и предотвратява изпарението на водата от почвата. 

Грешките при поливането могат да доведат до пожълтяване, изгниване и опадане на завръзите. В най-хубавия случай реколтата ще има горчив усет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР