Тази криза е криза на работните места, трябва да запазим

...
Тази криза е криза на работните места, трябва да запазим
Коментари Харесай

Икономист описа апокалиптична картина у нас след пандемията

Тази рецесия е рецесия на работните места, би трябвало да запазим служащите, с цел да можем да се възстановим. Това сподели пред bTV икономистът Георги Ангелов.

„ Добре, че България взе ранни ограничения и избегна такава пандемия, каквато има в Италия “, добави той.

„ Тези бизнеси и тези бизнесмени, които желаят най-бързо да се възстановят след рецесията, ще запазят служащите по един или различен метод, ще бъдат лоялни към своя личен състав, с цел да чакат по-късно и хората да са лоялни към бизнеса ", добави икономистът.
Как рецесията въздейства на дребния бизнес

По думите му, някои изобщо няма да могат да се възстановят: "Уволниш ли всички фрагменти, които си изграждал десетилетия, може в никакъв случай да не се възстановиш по-късно. Много е значимо хората да бъдат непокътнати, тъй като изпуснем ли този капитал, по-късно не може да се възвърне производството.

Там, където има условия за съблюдаване на ограниченията, би трябвало да се работи, в случай че може да се работи от у дома, най-добре, в случай че може да се разделят пространствата. Който има поръчки, би трябвало да работи. Въпросът е, че множеството промишлености нямат поръчки, няма какво да работят “, добави още икономистът.

Според икономистът, който не е търгаш и няма непотребни пари, по-добре да ги заложи на несъмнено, най-малко за момента.

Депозитът носи нулева рента, само че най-малко е сигурен, обезпечен от страната, сподели още Георги Ангелов.

Той съобщи, че три месеца няма да има проблем да се издържи с вътрешни запаси, това идва от китайския образец.

По думите му, към този момент никой не гледа по-далеч.

„ Засега фискалният запас е към 10 милиарда може да изкараме, половината от него може да се харчи, 3 месеца можем да изкараме с вътрешен запас., имаме от положителните времена много заделено, въпросът е да знаем какъв брой дълго ще продължи, тъй като това не е просто рецесия, това е срив, това е изгубване на стопанската система.

Всички автомобилни фабрики в целия свят са затворени, ние като производители на части за коли, и нашите фабрики затварят един по един, целият бизнес в идващите няколко седмици няма да има какво да прави.

В Съединени американски щати има 3 млн. безработни за една седмица. Изведнъж всички автомобилни фабрики там затвориха, и това е единствено за една седмица. Ще забележим другата седмица – ще имаме още десетки милиони безработни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР