Тази коалиция изглежда скърцаща, но такива неща могат да издържат

...
Тази коалиция изглежда скърцаща, но такива неща могат да издържат
Коментари Харесай

Георги Ганев: Тази коалиция изглежда скърцаща, но такива неща могат да издържат много дълго време

" Тази коалиция наподобява скърцаща, само че такива неща могат да устоят доста дълго време, тъй като се балансират взаимно и не се отива в крайности, които събарят цялата структура. Въпросът е дали тези водачи, в това число Тошко Йорданов, ще намерят това балансиране, а другояче скърцания ще има непрестанно ", съобщи в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия икономистът и народен представител от " Демократична България " Георги Ганев.

По думите му обстановката е рецесия върху рецесия и каквото и да се направи няма по какъв начин да докара до спад на темпа на повишаване на цените, до момента в който не спадне петролът на интернационалните пазари.

" Спирането на доставки от Русия ще прати интернационалните пазари в турбуленция. Това ще докара до още по-голям растеж на фючърсите, съвсем несъмнено е, че повишаването с тези 2-3 стотинки дневно ще продължи по-дълго време. Намаляването на акциза ще бъде облекчение за известно време, ще понижи крайната цена за крайния консуматор. Между половин и един милиард могат да намалеят приходите в страната. Ако се понижи Данък добавена стойност, това няма да нали толкоз крайната цена, колкото ще усъвършенства маржовете на продавачите, производителите и парите ще останат при търговците ", добави Георги Ганев.

Той се разгласи за предвидимо, по добре открита формула, повишаване на минималния и оптималния застрахователен предел. Георги Ганев акцентира, че няма напрежение в обединението по тази тематика.

" Промяната на плоския налог е извънредно неприятна концепция, богатите ще стартират да заобикалят заплащането на този налог по всевъзможни законни способи. Инфлацията удря бедните доста повече. Колкото по-бързо спре войната, толкоз по-бързо ще спрем да обедняваме ", сподели още Георги Ганев.

Според него това, че Любомир Каримански беше претендент за поста шеф на Българска народна банка няма да се отрази на работата му в бюджетната комисия. " С Любомир Каримански може да се работи ", съобщи Георги Ганев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР