Тази книга представя 500 интригуващи дестинации в целия свят и

...
Тази книга представя 500 интригуващи дестинации в целия свят и
Коментари Харесай

"Мечтани пътешествия" - 500 дестинации от списъка с желания

Тази книга показва 500 завладяващи дестинации в целия свят и най-подходящите способи да уловите духа на всяко място – от това да наблюдавате Северното зарево от иглу във Финландия до това да минете с велосипед по моста Голдън Гейт, от пресичане на Андите на кон до това да посетите културно събитие в Античния спектакъл на Пловдив.

„ Мечтани пътешествия “ ще въодушеви всеки, който желае да изпита повече вълнуващи моменти и да опознае разнообразни страни и култури. Книгата ще ви окуражи да осъществите и най-смелите си проекти и да дръзнете да извършите нови и удовлетворяващи неща, които ще се трансфорат в прелестни мемоари.

„ Нещата от листата с стремежи са разнообразни: те могат да бъдат персонални цели, да вземем за пример да се научим да свирим на тромпет, или епични завършения – като предприемането на странствуване. Това, което прави една цел почтена за листата ни с стремежи, е да включва нещо, което в никакъв случай преди не сме правили. Така получаваме надълбоко персонално задоволство от постигането на своята цел и запомняме прекарването за цялостен живот. В тази книга сме събрали 500 хрумвания, които да ви вдъхновят и можете да включите в своя лист с стремежи. “

Съставителите на книгата



5 красиви дестинации от „ Мечтани пътешествия “

Хората сме устроени по този начин, че съвсем непрекъснато мечтаем за нещо. За работата, която желаеме от дребни, за сплотено семейство, да забележим онлайн обичания си реализатор. Но като че ли най-често си мечтаем да опознаем някое красиво и друго място. И защото пътуването с книга постоянно е елементарно и безвредно, ви каним да посетите 5 такива дестинации посредством сборника „ Мечтани пътешествия “.

Разходка из Кривата гора
Нове Чарново, Полша


Кривата гора е една от най-любопитните дестинации в „ Мечтани пътешествия “. Все още е неразгадана тайнственост какво кара дърветата в тази гора да порастват с 90-градусово деформиране в основата на ствола. Дали се дължи на снежна стихия или пък е дело на хората, които отглеждат изкривени дървета за изработка на мебели?
Не е изненада, че визитата на тази гора е въодушевила доста хора през годините да описват за нея, да я изследват или даже рисуват. Писателката Ада Дориан, да вземем за пример, включва този феномен в книга си „ Пияни дървета ".

В България също се следи сходно събитие. „ Пияната гора “ се намира в местността Чаирски езера, сред селата Триград и Мугла, единствено на 10 минути от хижа „ Чаирски езера “. Гората е наклонена, поради срутване на земните пластове, върху които пораства. Много от дърветата са на половина изкоренени, други са наклонени в разнообразни направления, само че все пак са живи и растящи. Стремежът им да върнат отвесното си състояние по отношение на земята ги кара да порастват в странни и зигзагообразни форми и ги трансформира във впечатляваща панорама за туристите.

Красивата Синя лагуна в Исландия

Синята лагуна е може би най-атрактивната и красива минерална баня на планетата и един ден, прекаран тук, би бил несравнимо наслаждение за сетивата. Внушителният геотермален спа център, ситуиран на полуостров Рейкянес, на 39 км от Рейкявик, се зарежда от близката геотермална централа и е заобиколен от енигматични вулканични скали. Синкавият нюанс на водата се дължи на силициевия диоксид и други минерали, разтворени в нея, и на характерния метод, по който те отразяват слънчевите лъчи. Потапянето във водите с температура 39°С има превъзходен целителен резултат. Това е място, на което в един и същи миг да си починете, само че и да се насладите на доста красива природа.

Леденият хотел в Юкасерви
Швеция


Много от нас обичат да съчетават красивите гледки с в действителност атрактивно прекарване, за което да описват месеци след пътешествието. Е, за тези приключенци имаме идеално предложение.
Всяка година през ноември и декември в Северна Швеция се построява хотел от сняг и ледени блокове, изсечени от замръзналата река Торне, и всяка година се стопява, завръщайки се в същата река пет месеца по-късно. Всичко в хотела е направено от лед или примес от лед и сняг, наричана „ snice “. Няма две изцяло идентични стаи, защото всяка година архитектите и скулпторите показват концепциите си за дизайн, измежду които журито избира най-хубавите. През последните тридесет години леденият хотел е освен артинсталация, само че и атрактивно място за пребиваване и нощувка. Температурите в пространствата би трябвало да се поддържат под 0°С и нормално са към –5°С, само че за сметка на това ще разполагате с кожи от северен елен и специфични спални чували, тествани в полярни условия, в които да ви бъде топло.

Удивете се на хубостта на езерото Морейн
Национален парк „ Банф “, Канад
а

Езеро, което е прикрито сред скални планини и покрито с лед, може би не е най-изкушаващата дестинация за нас. Спокойните яркотюркоазени води на езерото Морейн обаче, отразяващи околния пейзаж от Национален парк „ Банф “, основават панорама, която може да съзерцавате с часове. Естествената хубост на природата там е толкоз огромна, че до момента в който се намирате на крайбрежията на езерото не усещате студа.
Отделно езерото предлага и разнообразни действия, които ще харесат на по-спортните натури. Една от най-популярните е и едно от най-силните прекарвания още отпреди век, а точно карането на кану. Любопитна детайлност е, че може да си наемете и гондола. Много от туристите остават и край езерото, с цел да ловят риба или просто да си почиват.

Плувайте в подземни сеноте
Юкатан, Мексико


Голяма част от нас може би свързват Мексико с доста танци, люта храна и фантастични плажове, на които да събираме загар по през целия ден. Най-вълнуващо обаче се оказва плуването в подземните вирове – сеноте, където съгласно маите хората могат да беседват с боговете. На територията на Юкатан има доста такива вирове с кръгла форма и отвесни стени. Водата в тях е богата на минерали, чиста, транспарантна и изпълнена с разноцветни рибки. Това е място, където можете да грабнете шнорхел и да поплувате, само че в това време да се насладите на красиви и необикновени гледки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР