Тази книга може да бъде написана само от човек, готов

...
Тази книга може да бъде написана само от човек, готов
Коментари Харесай

Земното щастие или готовността да защитиш компромисите си

" Тази книга може да бъде написана единствено от човек, подготвен да отбрани компромисите си. И това прави дневниците на Георги Лозанов толкоз разнообразни от дневниците на други, на тези, които несполучливо се пробват да ни убедят в своята безкомпромисност, както и на тези, които са подготвени на всевъзможен компромис. "

Това споделя политологът Иван Кръстев за новата книга на Георги Лозанов " Земното благополучие " (изд. Фабер, 2020), чиято софийска премиера следва тази събота (24.10.) от 16 часа в двора на editori, ул. " Шипка " 23, със специфичното присъединяване на професор Михаил Неделчев и актьора Христо Гърбов.

Георги Лозанов е мъдрец, публицист, живописен критик, медиен специалист. Влизал е в разнообразни институционални функции, най-популярната от които е на дълготраен член и ръководител на НСРТ, а след това и на Съвет за електронни медии. Днес той съчетава работата си като доцент в Софийския университет с управлението на дирекция Културни връзки на Българска телеграфна агенция.

" Земното благополучие " е третата му есеистична книга след " Какъвто трябваше да бъда " и " Мое дясно ", отдадена на най-голямата му борба - с офанзивите против културния демократизъм, във време, когато те идват освен отвън, а и от вътрешната страна на Християнската цивилизация.

" За мен земното благополучие е обвързвано с две съществени категории и понятия – самостоятелна независимост и благополучие. И се оказва, че в края на второта половина ХХ век, в демократичната народна власт има задоволително независимост и задоволително благополучие, с цел да може най-сетне, за първи път в историята да има действителна вероятност човек да се почувства земно благополучен ", споделя създателят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР