Тази изборна седмица постави един проблем. Защо Трифонов отиде на

...
Тази изборна седмица постави един проблем. Защо Трифонов отиде на
Коментари Харесай

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Волята за власт на Трифонов е затихваща

" Тази изборна седмица сложи един проблем. Защо Трифонов отиде на второ място, а Нинова отиде на трето - това беше казусът, който се дъвче към този момент цяла седмица и не съм сигурна, че може да му се откри незабавно позволение. Предполагам, че има ужасно доста детайли и аргументи ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистката Копринка Червенкова.

" Аз персонално си мисля, че каквото и да стане, предварителните избори са неизбежни. Сега сега цялото изчакване, цялата засада, която са организирали всички играчи на терена, е кой да поеме отговорността за неуспеха на един идващ кабинет. Този, който поеме тази виновност, той ще бъде губещият. В момента всичките са се втренчили в Трифонов и считат него да го натоварят с тази виновност. Трифонов сега е болен, или се прави на болен, с цел да може да измисли по какъв начин да не падне в този капан. Борисов излезе от клопката. Той сподели: Да, аз ще ви предложа кабинет, пък вие както желаете. Ако желаете го изберете. Оттук нататък въпросът би трябвало да го взема решение Слави Трифонов и той не знае какво да прави. Мисля, че той не очакваше да се натресе на състояние, в което би трябвало да ръководи страната. Той това, някак си, мисля, че не му е обичано занятие. И освен на него, а и на хората, които той е подбрал, не е обичано занятие. Той ни ги сподели, беше ги строил - едни мъже и дами в черно. Никой от тях не излъчваше воля за власт. А с цел да управляваш една страна първо би трябвало да имаш воля за власт. Аз към този момент мисля, че и на Трифонов волята за власт е затихваща, изчерпваща се, няма я ", разяснява Червенкова.

По отношение на това дали ще бъде излъчен някакъв кабинет, журналистката съобщи следното:

" Аз мисля, че няма да бъде излъчен. В случая е да се натовари някой с виновността, че не го е излъчил. Никой не желае. ГЕРБ желае, обаче тях никой не ги желае. Слави съм уверена, че не желае. Не съм сигурна, че и Нинова желае. Може и да желае, само че тя няма никакви шансове да прави каквото и да е било. Малките партии са колатерална вреда. Или колатерален принос ".

Копринка Червенкова обърна внимание и на това кои ще са евентуалните ощетени от нови избори: " Групата на Хаджигенов, Бабикян и Мая е най-застрашена. Хората на Христо Иванов вътрешно са доста стимулирани, сега са дисциплинирани и мисля, че ще реализиран това, което към този момент реализираха. Там няма да има някакво изключително мърдане. Пострадали ще бъдат партията на Трифонов и Мая Манолова. Това ще бъдат двете жертви на едни последващи избори. Някакви хора лъжат Трифонов, че той ще завоюва изборите, надали не ще бъде пръв. Не го виждам по какъв начин ще се случи това нещо. ГЕРБ няма да мръднат, толкоз ще бъдат. Някой, в случай че се надява, че ГЕРБ ще се срине дефинитивно, просто няма да се случи. Там има един корав електорат, който като вижда какво се случва сега - по какъв начин никой не желае да поеме отговорност за ръководството на страна, ще си каже: Бе, то наш'то момче по-добре да си го крепим него, наш'то момче е Борисов ".

" Смисълът на едни нови избори е добър за част от тези хора, които са сега на терена, и неприятен за други, които също са на терена ", означи тя.

" Кой е в положение да извърши каквото и да било проверка? Това са 10, 12, 15 години трупани действия на Борисов. Как се изравят тези авгиеви обори? Това е доста сложна работа. Трябва да отидат едни хора, които да бъдат постоянни, да бъдат обезпечени, че могат да извършат едни избрани дейности, само че да не са функционалност на някакви други игри ", разяснява още журналистката.

" Аз си мисля, че Трифонов ще употребява неговите опорни точки от референдума и още веднъж ще подскочи и ще заяви по какъв начин ние би трябвало в този момент да подкрепим едни мажоритарни избори в два тура, по какъв начин ние още веднъж би трябвало да вземем парите на партиите, по какъв начин, в случай че може в този момент да понижим броя на депутатите от 240 на 120. Иска и пряк избор на основен прокурор да се прави. Въобще всичко това той може да го извади, което нито една от другите партии, като се изключи ГЕРБ, няма да го поддържа. ГЕРБ ще поддържа всичките тези оферти на Трифонов, тъй като на Борисов не му пука Но той (б.р. Слави Трифонов) ще се опасява да е с ГЕРБ към този момент. Някак си е непристойно. Може би при последващо завъртане би могъл да направи нещо ", счита Червенкова.

" Мисля, че идващото завъртане на Трифонов особено няма да му даде огромни бонуси. Там бонуси ще има вероятно Корнелия, тъй като част от хората, които отидоха при Мая, ще се върнат евентуално при нея. Възможно е също по този начин тези, които настояват, че са се уплашили от Коронавирус и не са излезли да гласоподават, да излязат да гласоподават. Така че, може би малко ще укрепи ситуацията си (б.р. Корнелия Нинова). Не че това ще я направи изключително щастлива. Борисов ще закове на същото състояние, може и да се усъвършенства неговото състояние ", предвижда тя.

" Ако си спомняте тези всичките митинги летни, в последна сметка те се свеждаха до две претенции. Борисов навън, Гешев навън. Какво следва от това, никой някак си не си направи труда да каже какво би трябвало да се случи по-късно. Може би и те си мислеха като вас, че като се пусне водата и ще изтече всичкото. Няма да стане тази работа толкоз елементарно. Задръстено е, калкирано е, мъчно ще бъде. Единствената партия, която приказва, че е доста мъчно, това са хората на Христо Иванов. Там има рационални хора и хора, които си дават сметка защо става на въпрос. Не знам какъв брой е необятна палитрата на хората, които особено в този момент влязоха в Народното събрание, и дали могат да покрият едно ръководство на страната. Но по този начин или другояче те знаят, че работата не е от през днешния ден за на следващия ден. Трудно е. Дори да се смени Изборният кодекс, даже да се наслагат всякакви камерки да следят... Донякъде ще се лимитират злоупотребите, ненапълно кражбите на гласове ще се лимитират. Но те не опират до наблюдението, парите се раздават извън и авансово. Трудно, мъчно, мъчно. Манталитетна борба би трябвало да се води ", сподели към края на присъединяване си журналистката Копринка Червенкова.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР