Тази история звучи толкова невероятно, че е трудно да повярваме,

...
Тази история звучи толкова невероятно, че е трудно да повярваме,
Коментари Харесай

Коя е жената, родила 69 деца?

Тази история звучи толкоз необикновено, че е мъчно да повярваме, че в действителност се е случила. И през днешния ден познаваме многодетни майки - на 5, 6, 7, даже 10 деца. Но брачната половинка на съветския селяндур Федор Василиев, Валентина, чупи рекорда за брой на децата . Общо за живота си (76 години) тя ражда 69 деца ! 

Тя има:

16 двойки близнаци (16 х 2 = 32)

7 тризнаци (7 х 3 = 21)

4 четиризнаци (4 x 4 = 16)

Общо - 27 раждания, 69 деца (между 1725 и 1765 г.). Една двойка близнаци умира в ранна детска възраст.

Федор Василиев е аграрни производител в Шуя през 1700-те. Но точно брачната половинка му притегля вниманието на Книгата на върховете Гинес. Валентина е приета за най-плодовитата майка. В последна сметка историята не познава друга майка преди нея, която да е родила 69 деца.

Но не по-малко забавен е фактът, че съпругът на Валентина, Федор, има още повече деца. Василиев има и 18 деца от втората си брачна половинка (той е татко на общо 87 деца). 82 от тях са оживели в ранна детска възраст. Информацията за семейство Василиеви е включена в Книгата на върховете на Гинес. Но някои слагат под въпрос историята и не стопират да търсят удостоверение за истинността ѝ.

Василиева би могла да има генетично влечение към хипервовулация (освобождаването на няколко яйцеклетки за един цикъл). Това усилва шанса за раждане на близнаци, тризнаци и така нататък Една жена в действителност може да бъде бременна 27 пъти във фертилния си интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР