Тази история звучи като истинска приказва, но е съвсем реална

...
Тази история звучи като истинска приказва, но е съвсем реална
Коментари Харесай

Беден рибар се разплака отчаян, когато извади от мрежата парче дърво, след дни му броиха 138 милиона долара за улова

Тази история звучи като същинска приказва, само че е напълно действителна и се е случила в Хонконг. Главен воин в нея е беднякът Мин Куок от Хонконг. Той хранел фамилията си с улов на риба, която продавал на пазара, написа Блиц.

 

По нищо не се очаквало животът му да се промени, само че се случило същинско знамение. 
Един път уловът му го довел до цялостно обезсърчение, тъй като вместо риба изтеглил с мрежите си пай дърво. Но тъгата му не траяла дълго. Той забелязал, че от дънера изтича жълта течност, наподобяваща на масло. Мин Куок схванал в този миг, че е изтеглил с мрежата си " Златната Рибка ", тъй като в тях било Агарово дърво, което е скъпо за медицината и парфюмерията, защото се явява скъп източник при правенето на ароматни субстанции. 

Рибарят съумял да продаде съвсем незабавно дънера за 138 милиона $. Сега той лови риба единствено за лично наслаждение със лична лодка, която отплава всяка заран от личния му пристан, издигнат към личната му вила на брега на океана.

Агаровото дърво е доста рядко и доста скъпо тропическо дърво, принадлежащо към жанр Aquilaria, с съществени представители A. agallocha, A. malaccensis и A. crasna, което при заразяване с мухъл стартира да отделя и да насища дървесината си с извънредно благоуханна смола. Негова татковина е Индия и страните от Югоизточна Азия.  



Известно е още и като Алоево дърво, а в арабския свят като Уд (Oud или Oudh). Ароматът на Агаровото дърво не е елементарен мирис или един от многото. Това е нещо доста особено, неповторимо, мистично и неповторимо. 

Агаровото дърво е почитано като свещено още от дълбока античност и е заемало значимо място в живота, традициите и вярванията на доста култури, нации и религии. Централно място в митовете и легендите заема вярването за Божествения призход на Агаровото дърво. Според преданията, преди да бъде изпъден от Рая, Адам е имал право да вземе със себе си единствено едно дърво и той избрал точно Агаровото дърво. Мъдреците считат, че Агаровото дърво е връзката сред нашия и невидимия свят. 



За Агаровото дърво се загатва неведнъж в разнообразни антични свещени трудове като: Санскритските Веди, Бхагават Гита, Стария и Новия завет, Арабските хадиси, а също и в някои Китайски и Японски летописи. Според преданията самият Буда, а по-късно и пророкът Мохамед са споменавали за божествеността на Агаровото дърво. 

Според вярванията, ароматът на Агаровото дърво пропъжда отрицателните мисли и сили  и основава в дома атмосфера на мира, естетика и комфорт. Вярва се също, че с помощта на магическата си мощ, уханието на Агаровото дърво притегля шанса, благополучието и любовта. Агаровият мирис е ароматът на крале, императори, висши аристократи и заможни персони, които само са могли да си разрешат високота му цена. И през днешния ден се смята, че уханието на агрово дърво е знак на авторитет, разкош, благоденствие и изтънчен усет. Днес няма безценен парфюм с ориенталски привкус, без присъединяване на етерично масло от Агарово дърво.

За страдание, в наши дни  диворастящото Агарово дърво е съвсем на изгубване. Затова и цената му е астрономически висока, достигаща от време на време, при някои скъпи и редки дървесни мостри, до половин милион $ за кг. На земята няма по-скъп артикул на живата природа от смолистата дървесина на Агаровото дърво. Много рядко и доста скъпо е и етеричното масло получавано от смолата отделяна от Агарово дърво. Малко хора през днешния ден имат превилегията да помиришат същинско, естествено и неподправено етеричното масло от диворастящо агарово дърво, чиято цена при някои висококачествени партиди може да надвиши два милиона $ за литър.



Агаровото дърво е било почитано през хилядолетията и поради голямата си целебна мощ и дарба да лекува, както на физическо, по този начин и на прочувствено, умствено и духовно равнище. От антични времена до през днешния ден то заема значимо място в Аюрведата, тибетската и обичайна китайска медицина. 

Опияняващият мирис на Агарово дърво провокира чувство за самодоволство, надълбоко вътрешно успокоение и прочувствена непоклатимост, което го прави извънредно скъпо ароматерапевтично средство при лекуването на необятен набор от емоциоанлни разстройства, като: безпокойствие, стрес, меланхолия, горест, отекченост, изнемощялост, психическа отмалялост, обезсърченост, бодърствуване и др. 

Агаровото дърво е потвърдило своята успеваемост и при лекуването на доста физически болести, като: болести на централната и периферна нервна система, астма, плеврит, бъбречни проблеми, цироза на черния дроб, злокачествени болести на щитовидна злеза, корем и бял дроб. Списъкът може да бъде удължен още доста, само че най-точно и най-кратко ще бъде, в случай че просто кажем, че етеричното масло от А
гаровото дърво е лекарството за всевъзможни болести.

И това напълно няма да е пресилено, защото Агаровото дърво има способността да отпушва енергийните канали и да възставновява притока на витална сила, която изцяло подхранва, укрепва и подтиква организма и му оказва помощ да се оправи с всевъзможни болести.  Не на последно място, Агаровото дърво е и утвърден афродизиак - най-мощният, който човечеството познава.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР