Тази история описва само един от многото случаи на бедност

...
Тази история описва само един от многото случаи на бедност
Коментари Харесай

Сега нямам, но когато имам, ще ви върна 2.30 – Трогателната история на един дядо, която разтърси България

Тази история разказва единствено един от многото случаи на беднотия в нашата страна, само че и възвръща вярата, че към момента съществуват благородни хора.

Марко Екмеди разказва тази случка в поредност от истории за мизерията, която засяда в гърлото ми. Този път предаваме историята в нейната целокупност.

„ Отивам до магазина през вчерашния ден. Пред мен, един дъртак на повече от 80 години. Два домата, тиквички, брашно кг, кг захар и няколко дребни неща. Нищо първокласно, нищо прекомерно скъпо, или просто за чревоугодници.

Старецът обърна цялото си портмоне с треперещи ръце, остави още няколко монети. Сметката е 9.80 лева, касиерът брои парите, 2.30 не доближават! Това не е задоволително, споделя.

Помоли старецът да остави нещо от покупките, до момента в който донесе и останалата част от парите, или да се откаже от нещо.

Той споделя, че няма смисъл да върви до у дома и да се връща, тъй като той и бабата нямат повече пари вкъщи, а най-добре е да върне нещо. Бута с ръка, несигурна, двата домата и тиквичките и пита, какво повече от оскъдните си потребности да остави.

Аз давам на касата 2.30 лева,  и му блъскам в торбата нещата, които беше оставил встрани. Старецът към момента пребърква джобовете си, надявайки се да откри някакъва скрита монета.

Връща се и споделя: „ Аз в действителност нямам нищо повече в джоба си и би трябвало да се откажа от нещо от това, което исках да купя. “

Касиерът му споделя, че съм допълнил, колкото му е липсвало.

Старецът ме погледна озадачено, след това погледна надолу и сподели: „ Какво би трябвало да направя? “

„ Нищо “, му отговорям аз: „ Вземете си покупките и се приберете у дома, всичко е наред. “

„ Но на мен това в никакъв случай не ми се е случвало! “, споделя старецът, към момента са комплициран. „ Аз в действителност не знам какво да върша? “  казва той, търси комплициран с взор касиера.

„ Както виждате, има положителни хора, “ споделя той и навежда взор.

„ Дай ми най-малко телефона и адреса си, с цел да ви донеса 2.30, когато имам “, споделя дядото.

„ Абсолютно няма потребност, всичко, което са направил, си го спечелил преди доста години, “ Опитвам се с усмивка прекъсна стареца.

„ Но в действителност това в никакъв случай не ми се е случвало, някой да ми помогне толкоз доста … “, споделя старецът, и стартира да трепери и плаче в нещастието си …

„ Хайде най-малко една чаша кафе да те черпя, аз би трябвало да ти се отплатя! “ остарелия човек в стенание.

„ Не е нужно нищо, с изключение на да се успокоите и да се приберете у дома, да сготвите обяд и да си починете “ Опитвам се да го успокоя с усмивка, по този начин или другояче.

Дай ми ръката си, „ Как се казваш? “

„ Марко “, давам отговор.

„ Аз съм от Милано и  ще си припомням за Вас, до момента в който съм жив! “

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР