Тази история не е за предела на женската сила, а

...
Тази история не е за предела на женската сила, а
Коментари Харесай

Тъжната история на Силвия, родила четвърто дете, ще ви разплаче

Тази история не е за лимита на женската мощ, а за смелостта измежду човешките неволи. Силвия на пръв взор е една от всички майки, родила крепко бебе в родилното поделение на болница в Пловдив. Малко след първите обятия на новата си рожба обаче, обезверена и сама, взема решение да го остави, без да поглежда обратно. Докторите край нея не съумяват да я разубедят и търсят помощта на Център за социална поддръжка „ За деца и родители ”. Историята доближава до обществения служащ в центъра Таня. Младата жена незабавно отива в болничното заведение с една ясна идея - да направи всичко по силите си детето да не остане единствено, написа " Марица ". 

Силвия и Таня разговаряли уединено към половин час. Младата майка споделила щастливите мигове, когато с колегата си кроили проекти за прекрасен и трогателен живот с доста деца. Двамата с Ангел си представяли красива къща, обич, мир и успокоение. Мечтата им обаче не става действителност. Малко по-нататък в диалога на двете дами излиза наяве, че сега Силвия и 2 от децата живеят в полуразрушена къща, със счупени прозорци, прогнила врата и скърцащ под. Първородното  детенце, родено с увреждане, е надалеч от нея, в приемно семейство, което има опция да поставя нужни грижи и да посреща характерните му потребности. Ангел пък е в чужбина, с цел да изкарва пари за фамилията си. Прибира се рядко. 

Когато Таня среща Силвия за първи път, вижда безпомощна жена в родилното легло. Изморена, с подпухнали от рев очи и подготвена да остави бебето си с последна вяра - молитвата. След намесата на целия екип на ЦОП „ За деца и родители “ обаче нещата се трансформират радикално. Екипът обезпечава на младата майка комплект за новородено, който съдържа всичко належащо за посрещане на потребностите на едно бебенце през първите няколко месеца от неговия живот - памперси, дрешки, шампоани и кремчета, приспособено мляко и други Социалната служителка става все по-близка с майката. Всеки ден поддържат връзка за нещата у дома, за верните грижи за дома и фамилията. Така Силвия се усеща все по-спокойна и уверена. Вече подготвена за следващото родителско предизвикателство. Събрала сили, тя ден след ден дава любов и поддръжка на децата си. Новороденото кръщава Валери, на татко си. 

ЦОП „ За деца и родители “ и Таня ще работят със Силвия и фамилията, докато майката не се увери, че е подготвена да поеме грижите за децата и дома си независимо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР