Тази информация изнесе бивш президентски помощник пред разследващите от Конгреса

...
Тази информация изнесе бивш президентски помощник пред разследващите от Конгреса
Коментари Харесай

Тръмп се опитал да се присъедини към щурма на Капитолия

Тази информация изнесе някогашен президентски асистент пред проверяващите от Конгреса на Съединени американски щати. До този миг липсваше основна част от пъзела - някой, който би могъл да предложи роман от първа ръка за обстановката в Белия дом в часовете преди и по време на офанзива. Касиди Хътчинсън, някогашен основен помощник на началника на кабинета на Белия дом Марк Медоус, попълни празните места.

Четирима души починаха в деня на нападението, единият е убит смъртоносно от полицията. Повече от 100 служители на реда бяха ранени, а един умря на идващия ден. Четирима служители на реда по-късно се самоубиха.

По думите й в деня на пламенната тирада на Доналд Тръмп голям брой негови поддръжници са се стекли към белия дом с пушки, а тогавашният президент е настоял защитата да спре да ревизира присъстващите с металотърсачи и магнитомери, с цел да може тълпата да наподобява по-голяма.

По думите на Хътчинсън диалогът й е бил предаден от Тони Орнато, върховен чиновник на тайните служби, който е бил заместник-началник на щаба на Тръмп.

New York Times и NBC, базирайки се на източници в Тайните служби, обявиха, че ръководителят на защитата на Тръмп Робърт Енгел и водачът на лимузината са подготвени да свидетелстват под клетва, че Тръмп в никакъв случай не се е хвърлял към кормилото. New York Times и CNN, базирайки се на неназовани източници, обявиха, че Орнато също отхвърля историята и е подготвен да свидетелства.

Позовавайки се точно на собствен диалог с Орнато, Хътчинсън твърди, че Доналд Тръмп се е сборичкал с сътрудници, които са упорствали той да се върне в Белия дом, вместо да се причисли към тълпата, щурмувала Капитолия. Това се случи до момента в който конгресмените сертифицираха успеха на Джо Байдън на изборите за президент и на фона на изказванията на самия Тръмп за изборна машинация.

" Аз съм настоящият президент. Заведете ме до Капитолия в този момент “, цитира Хътчинсън думите на разярения Тръмп.

Самият Тръмп отхвърля тези изказвания.

От Тайните служби показват, че сътрудничат изцяло на проверяващите конгресмени и ще продължат да го вършат. Очаква се формален отговор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР