Тази идея на премиера е нещо като стрес тест за

...
Тази идея на премиера е нещо като стрес тест за
Коментари Харесай

Боян Чуков: Засега се правят само намеци и от едната, и от другата страна за Трета световна война

Тази концепция на премиера е нещо като стрес тест за обединението, защото едно отиване там ще я заздрави, тъй като всички ще вземат 100% позицията на премиера. Кристиан Вигенин е може би най-хубавият избор за тази делегация. Той през 2014 година беше първият министър на външните работи от Европейски Съюз, който посети Киев и беше един от първите, който легитимира настоящия режим. Ако Корнелия Нинова се спре на Вигенин, той може да бъде посрещнат като народен воин в Украйна, защото е направил доста повече от всички други от българската делегация. Това сподели за Bulgaria ON AIR интернационалният анализатор и специалист по национална сигурност Боян Чуков.

Той добави, че всяка една от политическите партии би трябвало да има поради, че присъединяване в тази делегация ще се отрази доста съществено на задаващите се предварителни парламентарни избори. Експертът разясни, че би трябвало да преценяват политическия небосвод и да си дадат ясна сметка по какъв метод би могъл да усили или да понижи техният електорат.

" Появяват се нови политически обединения с друга позиция от тази на държавното управление. Имаме една партия като " Възраждане " и рейтингът ѝ пораства доста бързо. А тези партии в Народното събрание, които имат проукраинска позиция, са паднали под 4%. Българският военно-промишлен комплекс работи на територията на България, дава работни места на българи и заплаща налозите си на българския бюджет. Преди известно време имаше информация в съветските медии, че в Украйна е открито в това число и сръбско оръжие, което е тяхно произвеждане. Армията на Украйна е въоръжена със руско въоръжение и е естествено ВПК на страните от Източна Европа да имат поръчки. По документи по никакъв метод не може да се каже, че България продава оръжие за Украйна ", добави още Боян Чуков.

Той разясни, че първият, който сложи въпроса за приложимост на тактическо нуклеарно оръжие, беше американски специалист. Чуков уточни, че съветската войска като бройка и като промишлен капацитет не може да се опълчи на обединените сили на НАТО отпред със Съединени американски щати и Англия.

И означи, че Русия се е подготвила този дисбаланс сред военните капацитети да бъде обезщетен с тактическо нуклеарно оръжие.

" Засега се вършат единствено подмятания и от едната, и от другата страна за Трета международна война. На този стадий към момента смятам, че военните в Съединени американски щати и Русия си дават доста ясна сметка какво значи това, защото никой не желае да види резултатите на нуклеарната зима ", сподели Боян Чуков.

Чуков съобщи, че няма да подари средства по дарителската акция, оповестена от премиера Кирил Петков, тъй като не било ясно къде отиват тези средства, както не било ясно къде отиват тоновете оръжия, които се изпращат в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР