Тази и следващата седмица трябва да се очаква голям брой

...
Тази и следващата седмица трябва да се очаква голям брой
Коментари Харесай

Тръмп: В следващите дни се очакват голям брой смъртни случаи

Тази и идната седмица би трябвало да се чака огромен брой смъртни случаи от ковид в Съединени американски щати, съобщи президентът на страната Доналд Тръмп.
"Ще оцелеем, само че тази и идната седмица ще има доста смъртни случаи ", сподели той пред кореспонденти, съобщи БГНЕС. Според президента регионите на страната, които нямат огромни огнища, молят федералното държавно управление за повече помощ, в сравнение с им е належащо.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че 1000 военни медици ще бъдат ситуирани в Ню Йорк поради огнището от ковид.
Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки и Министерството на здравеопазването са поръчали производството на 180 милиона маски, разгласи Тръмп на конференция за обстановката с COVID-19 в Съединените щати.
Доналд Тръмп също добави, че членовете на работната група за битка с ковид работят с лечебни заведения и дистрибутори, с цел да се уверят, че приоритет се дава на тези, които имат най-голяма потребност. Той акцентира, че 29 милиона дози антималарийни медикаменти се съхраняват в националните стратегически хранилища и могат да бъдат употребявани за пациенти с COVID-19.
Американската администрация обмисля опцията да спре вътрешния въздушен трафик в регионите, най-тежко наранени от пандемията от новия ковид, разгласи още Тръмп.
"Ние одобряваме това доста съществено сега. Работим с губернаторите на щатите, самолетните компании. Това е доста мъчно решение. ", съобщи американският президент.
До 4 април броят на случаите на ковид на територията на Съединени американски щати доближи 277 205, като броя на смъртните случаи е съвсем 6 600, демонстрират данните на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати. Според информацията на университета Джон Хопкинс, Съединени американски щати са записали близо 302 000 случая.
Световната здравна организация на 11 март разгласи огнище на нова коронавирусна зараза COVID-19, а в следствие и пандемия. По последни данни на СЗО в света са регистрирани над 1,05 милиона случая на болни, съвсем 57 хиляди души са умряли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР