Тази голяма анкета показва, че Тръмп и Байдън са еднакви? Тръмп помогна да плати за това.

...
Неотдавнашно проучване на общественото мнение обяви, че повечето гласоподаватели смятат,
Коментари Харесай

Неотдавнашно проучване на общественото мнение обяви, че повечето гласоподаватели смятат, че Джо Байдън е твърде стар, за да бъде президент за втори мандат – и мачът през 2024 г. между Байдън и Доналд Тръмп ще бъде разделен по равно. Оттогава анкетата беше отразена в множество основни медии, включително MSNBC, CNN и Fox.

Има само един проблем: Анкетата беше проведена отчасти от бившия социолог на кампанията на Тръмп.

Анкетата, която беше публикувана в понеделник, установи, че Байдън и Тръмп са изравнени с по 46 процента подкрепа. Но „почти три четвърти от избирателите казват, че президентът е твърде стар, за да се кандидатира отново“, се казва в статията в Journal. Той привлече широко медийно внимание и възмущение. Джо Скарбъроу от MSNBC, че Тръмп е бил обвинен четири пъти и е лъгал много, много повече пъти, и въпреки това той е обвързан с Байдън, просто защото последният е само с три години по-възрастен.

Но вестникът пренебрегва да предостави информация за един от мъжете зад анкетата. Републиканският социолог Тони Фабрицио проведе проучването в партньорство с колегата си от Демократическата партия Майкъл Боциан. В отделна част, в списанието, че Фабрицио „работи за супер PAC, подкрепящ кандидатурата на Тръмп.“

Това, което списанието не споменава никъде, е, че Фабрицио също е работил като главен анкетьор на президентската кампания на Тръмп през 2016 г. А от началото на 2023 г. супер PAC на Тръмп, Make America Great Again Inc., е платил на компанията на Фабрицио повече от $567 000, според документите на FEC.

Фабрицио също има широки връзки с бившия мениджър на кампанията на Тръмп Пол Манафорт . Манафорт беше осъден за укриване на данъци и банкови измами през 2018 г. (както и за носене на якета от съда на общественото мнение).

Фабрицио притежаваше фирмата, която направи $125 000 на Манафорт през 2017 г. Фабрицио беше също водещият социолог на предизборната кампания на Тръмп по това време Манафорт предоставя необработени данни от социологически проучвания на руския олигарх чрез сътрудника на Манафорт Константин Килимник. Дерипаска е под САЩ от 2018 г., а Килимник е трябвало да бъде руски шпионин.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР