Тази година значително е нараснал процентът на кандидатстващите за инженерни

...
Тази година значително е нараснал процентът на кандидатстващите за инженерни
Коментари Харесай

Нараства броят на българските кандидат-студенти, които избират инженерни специалности в чужбина

Тази година доста е повишен процентът на кандидатстващите за инженерни науки в Европа. Основни аргументи за този взрив са опцията за стажове и практики още по време на следването, както и бързата реализация на пазара след довеждане докрай.

Наред с интереса към IT специалностите, все по-привлекателни за българските претендент – студенти стават стратегиите в областта на машинното инженерство, електроинженерството и електрониката, авиоинженерството, биомедицинското и строителното инженерство. Това се дължи най-много на търсенето на квалифицирани инженери сега, в международен мащаб. Други специалности, които будят забележителен интерес измежду искащите да учат в Европа, са тези в областта на изкуството (графичен дизайн, фешън дизайн, музика и музикално продуциране, кино изкуство, постановка и продуциране, театрално изкуство и др.), оповестяват съгласно консултантите за висше обучение в чужбина от ЕДЛАНТА.

Все повече стават и младежите, които желаят да заминат, с цел да учат логика на психиката или специалности с бизнес устременост. В отговор на тези трендове, в края на септември у нас ще гостуват водещи университети, предлагащи необятен набор от бакалавърски и магистърски стратегии на британски и немски език. Те ще се показват по време на 10-то издание на ревю „ Европейско обучение за сполучлива кариера “, което тази година неслучайно минава под мотото „ Engineer your future “ („ Планирай и реализирай своето бъдеще “) - 28 септември в София, 29 септември в Пловдив, 1 октомври в Бургас.

Ученици от цялата страна ще могат да се срещнат персонално с представители на университетите и с консултанти по обучение в чужбина, с цел да се ориентират в избора си на подобаваща компетентност и университет и да изберат страна за висшето си обучение. Ще гостуват над 30 университета от Англия, Холандия, Германия, Швейцария и Испания, а за първи път ще се показа и Полша.

Сред изложителите са влиятелни университети от Англия като University of Southampton (в топ класациите за инженерни специалности, компютърни науки, изкуство, медии и комуникации), University of Surrey (в топ 10 за биомедицински науки, логика на психиката, инженерни науки, криминология), University of Reading (световноизвестен с бизнес стратегии и водач в областта на метеорологията), както и University of Twente - №1 механически университет в Холандия. За първи път в България идва Cardiff University – №1 университет в Уелс, прочут с стратегиите си по архитектура, машинно инженерство, музика, филология и други

Сред акцентите в съпътстващата стратегия от безвъзмездни презентации, ще бъдат „ Mотивационното есе – ключ към мечтания университет “, „ Иновативно и перспективно обучение в Холандия “ и “Изборът на подобаваща компетентност - причина за сполучлива кариера “. Топ университетът за изкуства във Англия - Arts University Bournemouth, ще гостува със специфична презентация по отношение на наложителните детайли на сполучливото портфолио.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР