Тази година забелязахме, че в Южното полукълбо, специално в Австралия,

...
Тази година забелязахме, че в Южното полукълбо, специално в Австралия,
Коментари Харесай

Здравните власти: Има вероятност грипната вълна да е малко по-сериозна

" Тази година забелязахме, че в Южното полукълбо, особено в Австралия, Нова Зеландия, се регистрира много сериозен грипен сезон през нашите летни месеци, които са техните зимни месеци. Отчете се грипен сезон, който стартира много по-рано и беше много натоварен. Сравним с грипния сезон 2017-2018 година. Това накара всички специалисти по остри респираторни болести в Северното полукълбо да предизвестяват, че има възможност тази година грипният сезон да бъде малко по-сериозен ". Това оповестиха здравните управляващи на брифинг. 

" Колко сериозен ще бъде той, ние не можем да кажем сигурно, само че това което видяхме в Южното полукълбо значи, че е доста евентуално той да бъде един нормален грипен сезон с много висока активност на болесттите ", прибавиха здравните управляващи.

" Едни и същи хора, всяка година приказваме едни и същи работи и се чудя по какъв начин да поднесем информацията на популацията, тъй че да има действителен претекст. Да има решение, да аз върша еди какво си, тъй като се грижа за личното си здраве, на моите родители, на моето семейство ", сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, който прикани повече хора да си слагат противогрипна ваксина.

Здравните управляващи се събраха с цел да дадат повече информация за ситуацията с пандемията от COVID-19 и идната грипна вълна. Участие взеха основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, проф. доктор Нели Корсун, доктор Николай Брънзалов зам.-председател на УС на БЛС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР