Тази година за Коледа българите, които ползват интернет, ще направят

...
Тази година за Коледа българите, които ползват интернет, ще направят
Коментари Харесай

Харчим около 330 лв. за коледни подаръци, закупени онлайн

Тази година за Коледа българите, които употребяват интернет, ще създадат дарове приблизително на 8-9 индивида на обща стойност над 330 лв. , демонстрира изследване на потребителските привички по поръчка на pazaruvaj.com. В съпоставяне със междинните разноски предходната година това значи, че хората, които ще купуват дарове в интернет, ще похарчат със 100 лв. повече. Нарастването на сумата за коледни дарове е още един индикатор за повишението на заетостта и нарастването на приходите на популацията.
Повечето дарове попадат под елхата от интернет
За намиране на съвършения подарък над три четвърти от дейните български консуматори на интернет ще употребяват най-много онлайн канали. Остава обаче към момента известно преглеждането на вестниците за акции на магазините (49%), както и разглеждането на витрините на физическите магазини (41%). Тридесет и четири % от потребителите на интернет пък са на мнение, че е по-добре напряко да попитат околните си на какъв подарък ще се зарадват.
Значителна част от обезпечаването на дарове ще става по електронен път - 71% от потребителите на интернет възнамеряват покупка онлайн от локални уеб сайтове, като в това време смисъла си резервират и огромните магазини и комерсиалните центрове (51%).

И в България сезонът стартира с Черния петък
Набавянето на подаръците всекидневно не стартира доста рано. В средата на октомври едвам 15% от потребителите на интернет са се заели с покупка на коледни дарове.
Тридесет и девет % от потребителите на интернет - почти 1,2 милиона души - умишлено изчакват с покупките до акциите на Черния петък в края на ноември, тъй като се надяват на огромен избор. Като цяло обаче 82% от всички хора оставят пазаруването на дарове до последните дни преди Коледа.
Планирането и подобаващият проект график са изключително значими за тези, които имат намерение да поръчат дарове от чужбина - 14% от потребителите на интернет се възползват от тази опция и заделят за това приблизително 111 лв..
На Черния петък се търсят и онлайн, и офлайн акциите
На Черния петък се чака акциите по интернет да са най-популярни: от пазаруващите 47% онлайн, 43% онлайн и офлайн (в търговски центрове и огромните магазини) ще търсят предложенията за акции на артикули.
Повечето консуматори на интернет наблюдават за акции на съответни типове артикули (56%), само че за извършване на покупки доста от тях (46%) черпят хрумвания от предложенията с понижени цени. На Черния петък 34% от потребителите на интернет възнамеряват импулсивно покупките си, защото от най-голямо значение за тях е, че ще пазарят артикули с понижения, а всеки трети покупател ще следи кои артикули ще бъдат понижени най-вече и това предопределя какво ще пазари.
Все по-важно е качеството, само че какво да подаряваме на Коледа?
Избора на подобаващ коледен подарък в никакъв случай не е елементарна задача. Заедно с етикета с цената от година на година все по-голямо значение придобива и отношението стойност-цена и качеството, което обаче се счита за второстепенно от над 60% от потребителите на интернет. В същото време при избора на дарове потребителите се придържат към нормалните групи артикули.
И тази година се чака във всеки втори подарък да има някакъв тип дреха. По-долу следват някои от най-популярните групи артикули:
козметични артикули (45%)
играчки (42%)
мобилни телефони, таблети и аксесоари (31%)
обувки (28%)
артикули от развлекателната електроника (23%)
книги, музика и филми (20%)
часовници, бижутерия, спортни артикули (18%)
компютърна техника (16%)
артикули за бита (14%)
кухненски машини и аксесоари (10%)
Заедно със стоките обаче - изключително измежду младите консуматори на интернет - все по-популярни стават:
ваучери за дарове (17%)
дарове свързани с пътешестване (12%)
билети за разнообразни събития (10%)
а също по този начин и разнообразни изненади свързани с цифрови артикули и абонаменти (7%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР