Тази година юли е посветен на акварела - на 1

...
Тази година юли е посветен на акварела - на 1
Коментари Харесай

Истории от цял свят

Тази година юли е отдаден на акварела - на 1 юли бе открита изложбата на второто Международно триенале " Духът на акварела " във Варна. В състезанието взимат присъединяване 375 художници от 64 страни. Фестивалната стратегия на триеналето продължава до 5 юли, а изложбата на селектираните от състезанието произведения ще може да бъде прегледана до 31 юли в ГХГ Варна. Галерия " Ларго " се причислява към акварелната стратегия с изключителна и дълго чакана експозиция.

Майсторът на акварела - софийският художник Иван Додов се завръща във Варна с шеста независима галерия в пространствата на изложба " Ларго " и носи със своите произведения лятно въодушевление и доста " Приказки от целия свят ". Ценителите ще се насладят на живописни пулсиращи градски пейзажи, ослепителен нюанс и разливания на боята в огромни петна, само че също и на акуратен и елегантен подробност, изкусен майсторски с върха на четката.

В картините си софийският акварелист е закодирал настроенията и страстите, които е изпитал, когато е посещавал някои от най- красивите и живописни градове в света - Барселона, Прага, Париж, дребните китни градчета на Южна Франция, европейската столица на културата Матера в Италия и още, и още. Шумът на тълпата, мирисът на подправки и обичайни ястия, слънцето, процеждащо се сред клони и керемиди - всичко е изобразено с леки, ефирни полупрозрачни петна, с доста въодушевление и с типичната за Додов бдителност и нюх за детайла.

Картините ще радват варненци до 23 юли в салона на ул. " Хан Крум " 8. Елате и се докоснете до светлия, магически свят на Иван и чуйте многочислените забавни истории и приказки, които има да опише художникът за пътешествията си по света, приканват от галерията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР