Тази година възнагражденията на секционните избирателни комисии са значително по-високи,

...
Тази година възнагражденията на секционните избирателни комисии са значително по-високи,
Коментари Харесай

Вдигнаха парите на секционните комисии за вота. Шеф - 100 лв., член - 80 лв.

Тази година възнагражденията на секционните изборни комисии са доста по-високи, ще се заплаща в допълнение даже на лицата, които са участвали на образованията, както и на тези, които са взели участие в подреждането на секцията и в предаването на изборните бумаги на общинските изборни комисии, оповестиха от ОИК - Бургас, представени от " Флагман ".

``
реклама

За сведение на бургазлии, за СИК са планувани следните хонорари:

* Председател  –  100 лв., Заместник-председател/Секретар –  90 лв., Член –  80 лева;

* За присъединяване в образованието - в допълнение заплащане в размер по 10 лева на всеки взел участие в образованието. 

За приемането на бюлетините и другите изборни бумаги и материали, както и за нареждане на помещението за гласоподаване  - в допълнение заплащане в размер по 15 лева на всеки взел участие.

За предаването на протоколите на СИК/ПСИК и другите изборни бумаги и материали в ОИК, надлежно в общинската администрация, получават в допълнение заплащане -  допълнително заплащане в размер на 25 лева за всяко лице.

Членовете на СИК/ПСИК за деня преди изборния ден, за изборния ден и за идващия ден се обезпечават като лица, упражняващи трудова активност на изборна служба. Осигурителните вноски по Кодекса за обществено обезпечаване и Закона за здравното обезпечаване на членовете на СИК/ПСИК са за сметка на републиканския бюджет.

ВАЖНО! - Изплащането на възнаграждението на членове на СИК/ПСИК, регистрирани като безработни и/или с право на обществено подкрепяне, не лишава лицата от приемането на компенсации и/или помощи, както и не изисква изменение на декларирани към този момент от тях условия. Възнагражденията на членовете на СИК/ПСИК НЕ се таксуват с налози по Закона по налозите върху приходите на физическите лица и НЕ е нужно да се заявяват.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: