Тази година във Враца се заражда идеята, че и тук

...
Тази година във Враца се заражда идеята, че и тук
Коментари Харесай

Мартин Харизанов е един от благодетелите на художествена гимнастика във Враца

Тази година във Враца се заражда концепцията, че и тук може да се организират тренировки за дребни деца по художествена гимнастика. Инициативата е задушевно прегърната от врачанския предприемач Мартин Харизанов.
Още при започване на пролетта съдружие „ Ритмика “ стартира да преподава изящния спорт в две детски градини в града под Околчица – „ Знаме на мира “ и „ Европейчета “. Щом научава за тренировките и концепцията този спорт да се развива в града ни, Харизанов се свързал с представителите на сдружението и им подал ръка. Той оказал помощ художествената гимнастика да се разпространява и развие.
Уроците се водят от треньорите Гергана Танчева и Тони Йорданова. Танчева е приключила НСА със компетентност треньор по художествена гимнастика и втора компетентност преподавател по физическо образование.
Сдружение „ Ритмика “ развива най-красивия женски спорт от 4 години в градовете София и Ботевград и взема присъединяване на редица шампионати, празници и надпревари.
„ Малките гимнастички от двете детски градини към този момент участваха на съревнование в Мездра, където заеха няколко 3-ти места. След като видяхме, че има интерес, взехме решение да работим с повече детски заведения, едно учебно заведение и да организираме тренировки в зала, където децата да се готвят за надпревари “, споделят треньорите.
На 2 октомври от „ Ритмика “ стартираха работа със 146 деца, на възраст от 3 и половина до 10 години. Мартин Харизанов предложил сдружението да се споделя „ Ботев “ и по този начин да влезе в огромното спортно семейство на Враца.
„ За нашия старт имахме потребност от голяма помощ и подпомагане. Познавахме Мартин Харизанов като млад, упорит, виновен и най-много набожен в младите гении човек, и бяхме сигурни, че той ще се отзове. Той ни оказа помощ в събирането на забележителна сума пари, с която ще можем да осигурим килим за тренировките, уреди – бухалки, топка, обръч, лента и въже за подготвителната ни зала. За събирането на по-голяма сума Мартин се свърза с други локални предприемачи, измежду които Деан Бенински, компания „ Инекс трейд “, „ Чех-пласт “, хотелски комплекс „ Чайка “ и други, които също помогнаха финансово “, споделят Гергана Танчева и Тони Йорданова.
Харизанов и двете треньорки имат вяра, че надарените деца са национално благосъстояние и желаят да ги открият и поддържат още в ранна детска възраст.
Професионалните тренировки по художествена гимнастика ще се организират в СУ „ Отец Паисий “ и ще са с дълготрайност 120 минути, а любителски тренировки ще са по детските градини и СУ „ Никола Войводов “.
„ Вече има планувано интернационално съревнование на 14 декември в Мездра и част от децата ще бъдат участници “, допълниха треньорките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР