Тази година ваксините срещу грип свършиха още октомври месец и

...
Тази година ваксините срещу грип свършиха още октомври месец и
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Най-добрият имуностимулатор са постните зелеви сарми


Тази година имунизациите против грип свършиха още октомври месец и бяха импортирани още 7 000. Разбира се това е капка в морето. Доказано е, че в случай че се ваксинираш против грип, вероятноста да отидеш на лекар е два пъти по-малък. Ако се ваксинираш, не е обезпечено на 100%, че няма да се разболееш, само че ще прекраш болестта доста по-леко.

Това сподели в предаването "Събуди се " по Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. "Има ваксини, без които няма по какъв начин да се мине изключително при децата. Говоря за морбили, заушка. България е единствената страна в света, която се оправя съвсем съвършено с морбилито. Това значи, че вършим работа. В Румъния от 2019 година ще създадат имунизирането наложително, тъй като там една огромна общественост не се имунизира и имат огромен проблем ", даде образец той.

"Най-хубавият имуностимулатор са зелевите сарми. Трябва да са постни, с цел да са потребни за здравето. Сиренето, киселото мляко също са доста потребни. Въобще нашите, обичайни храни са най-полезни. Пикът на грипа ще е януари месец, само че няма в този момент да споделям на коя дата ", приключи проф. Кантарджиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР