Тази година в Стара Загора за девети път ще се

...
Тази година в Стара Загора за девети път ще се
Коментари Харесай

За девети път Августиада в Стара Загора 

Тази година в Стара Загора за девети път ще се организира към този момент обичайният Фестивал на виното и културното завещание Августиада. Изложението ще се състои навън от 25 до 27 септември на Античната улица в центъра на града, а програмата на фестивала включва събития и на други места в града. И това издание ще е съпроводено с разнообразна културна стратегия с присъединяване на Държавна опера - Стара Загора, и други музикални сформира. 
Фестивалът на виното и културното завещание Августиада събира най-хубавите винарски мазета на България и производители и дистрибутори на храни, с цел да показват свои забавни и нови кулинарни артикули на жителите и гостите на Стара Загора.
С всяко издание се усилва и броят на винарски мазета от балкански и други страни, които се включват във форума. Тази година интернационален акцент на фестивала ще е Франция. 
Августиада е форма да се подтиква туризма и да се разпространява винената и кулинарната просвета. Сред участниците и гостите ще бъдат представители на винопроизводството, хранителния отрасъл с акцент върху гурме бранша, хотелиерския и ресторантьорския бизнес, индустриалния бранш, държавни институции и доста други посетители и ценители на виното и положителната храна. Посетителите могат да дегустират виновността на изложителите и да гласоподават за тях съгласно своите желания. Вината, получили най-вече гласове се отличават със Знака на Августиада - облик на монета от римско време с изображение на император Каракала. 
В рамките на фестивала по традиция ще се проведат и няколко неповторими майсторски класове, ще бъде определена и Царица на Августиада, чиято роля е да е дипломат на фестивала. 
Организатори на Фестивала на виното и културното завещание Августиада са Търговско-промишлена палата (ТПП) - Стара Загора, и компания OINORAMA wine consultingbusiness solutions в партньорство с Община Стара Загора и с помощта и съпричастието на още десетки компании и организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР