Тази година в междинните избори за Конгрес на САЩ са

...
Тази година в междинните избори за Конгрес на САЩ са
Коментари Харесай

Офанзива: 40 трансджендъри се кандидатираха за изборите за Конгреса в САЩ, шансовете им са високи

Тази година в междинните избори за Конгрес на Съединени американски щати са се кандидатирали 40 души, сменили своя пол. За първи път в американската история в Народното събрание на страната може да влезе трансджендър, написа Лайф ру.
Бриана Уестбрук
 Фото: © facebook.com/westbrook2018

Кандидат на Демократическата партия в осми окръг на щата Аризона за изборите за Конгрес на Съединени американски щати е някогашният оператор на машина за полагане на асфалт, сменил освен специалността, само че и пола си. Сега Бриана е съветник в авто салон.

Уестбрук решил да стане жена през 2011 година. Тогава той си направил канал в YouTube, където разказвал всичко за своята трансофрмация, с цел да може, по неговите думи, " да въодушеви и насочва и други ". В момента каналът е недосегаем.

През 203 година Уестбрук за първи път се появи в политиката, застъпвайки се за правата на ЛГБТ общността и хората с лимитирани физически благоприятни условия пред градския съвет на Финикс. По-късно тя неведнъж е подлагала на критика законодателни самодейност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, ориентирани срещу ЛГБТ обществото. " Честно казано, точно Тръмп ме накара да се кандидатирам за изборите. Това е единственото, за което съм му признателна ", споделя Уестбрук.

ЛГБТ-кандидатът се афишира за огромна миграционна промяна, анулация на частните затвори и вложения в източниците на възобновима сила.
Александра Чандлър
 Фото: © facebook.com/ChandlerForCongress

Александра Чандлър е претендент на Демократическата партия в трети окръг на щата Масачузетс.

Преди да стане политик, Чандлър 12 години е била анализатор за разузнаването на Военноморски сили на Съединени американски щати. " Постъпих на работа тъкмо след 11 септември. Занимавахме се с предотвратяването на контрабанда на оръжия и разпространяването на оръжия за всеобщо поразяване ", споделя Чандлър.
Идеята да си смени пола ѝ пристигнала още в армията. Оттогава Александра се е посветила на битката за правата на ЛГБТ общността. А също и на правата на имигрантите, афроамериканците и другите ощетени категории жители. " Има сентенция: в случай че не сте на масата, то сте в менюто. Дойде време да променим това ", споделя Чандлър.
Челси Манинг
 Фото: © instagram.com/xychelsea87

През май 2010 година военният от армията на Съединени американски щати Брадли Манинг бе задържан по съмнение в разкриването на секретни документи и предаването им на WikiLeaks. През 2013 година съдът го призна за отговорен и осъди на 35 години отнемане от независимост. На идващия ден след разгласяването на присъдата Брадли разгласи, че през целия си живот е мечтал да стане жена и прикани към този момент да го назовават Челси.

През 2015 година съдът позволи на някогашния шпионин да се подложи на хормонална терапия. За първи път в историята американски боен си смени пола, освен това в пандиза на военната база Форт-Ливенуорт.

През януари 2017 година президентът Барак Обама помилва Челси и тя излезе на независимост. Манинг се занимава със отбрана на правата на ЛГБТ общността. Тя съставлява демократите в щата Мериленд.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР