Тази година управата на китайската столица за първи път създаде

...
Тази година управата на китайската столица за първи път създаде
Коментари Харесай

Пекин поде инициатива за защита на вековните дървета

Тази година управата на китайската столица за първи път сътвори държавен фонд за отбрана на дърветата, които са на повече от 100 години, оповестява " Радио Китай ".

Две гинко билоба и две японски акации бяха първите облагодетелствани от плана, който се осъществя от Пекинския фонд за залесяване към общинското ръководство на горите и парковете. Директорът на фонда Ян Шутиен сподели, че на старите дървета може да се гледа като на „ живи реликви " и поддържането им в положително положение е „ част от работата по опазването и предаването на историята на града ".

През месец април група специалисти направиха повсеместен обзор на четирите остарели дървета, за които бе открито, че са на ръба на гибелта. След подхванатите от тях ограничения, те към този момент са в по-добро положение и са под наблюдаване.

„ Старите дървета са очевидци на развиването на града и играят основна роля за подобряването на околната среда. ", сподели Ян Шутиен.

В Пекин има доста вековни дървета. Едно изследване на пекинския отдел по горите от 2017 година демонстрира, че в китайската столица те са към 40 000, като над 6100 от тях са на възраст повече от 300 години. Най-старото е на 3000 години, съвсем толкоз, колкото и самият град. Почти половината от тези дървета се намират на исторически места и в антични градини.

Около 9 000 от старите дървета обаче са застрашени от измененията в околната среда, естествени бедствия, набези от вредители и дейностите на хората. Според локалното лесничейство, годишните разноски за отбрана на едно остаряло дърво са сред 900 и 1800 юана. Но спомагателните старания за спасяването на тежките случаи може да коства повече от 20 000 юана на година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР