Тази година трябваше да се проведе 50-тото юбилейно рали Стари

...
Тази година трябваше да се проведе 50-тото юбилейно рали Стари
Коментари Харесай

Ралито, което не навърши 50: „Стари столици“ през погледа на израсналите с него

Тази година трябваше да се организира 50-тото юбилейно рали " Стари столици " - единственото съревнование в България, което в никакъв случай не е променяло своето име. Навръх своя празник обаче то няма да се организира. Така се прекъсва историята на рали " Стари столици ". 

Причината е частично юридическа - основана е нова автомобилна федерация и досегашния уредник на ралито не се включил към нея - и по тази причина няма право да го провежда.
От новата федерация възложили на различен клуб да организира рали с име " Старите столици на България " , само че поради спорната преписка сред старите и новите уредници - Община Шумен отдръпнала своето присъединяване в ралито, само че все пак дала единодушие съревнование да има. Заради настъпилите несъгласия - от федерация е взето решение 50-тото издание на ралити да не се организира.
Проблемът обаче отива оттатък документите и финансирането. Той става и персонален. Толкова, доколкото доста хора са израснали с това рали . Както Йордан Дечков.

Шуменецът е разпален почитател на рали спорта , предал го е и на сина си Иво, с който дружно са екипаж. -->
 Йордан е водил своя наследник на ралито, а по-късно вземат участие като екипаж. dariknews.bg

Още като деца, когато карахме колелета и чуехме звука на колите, тръгвахме, с цел да стигнем трасето - да забележим състезателите. За нас те бяха паметни персони , споделя той. 

Следвайки своята фантазия - Данчо сяда и в спортен автомобил през 1997 година , както и доста пъти взе участие точно в рали " Стари столици ".

Спомените му го карат със сълзи на очите си да одобри новината, че тази година спортните коли няма да тръгнат от правата край Пивовара в Шумен. 
 Баща и наследник приготвят колата си сами dariknews.bg

Това е пътят, който извървяваше европейския първенец до своята купа. Светила в спорта са я карали, тя бе част и от именитото рали " Златни пясъци ", което популяризира България в Европа. Тя е проходилката на всички водачи от Шумен, споделя Данчо. 

Неговият наследник - също стартира своя път от тук, по тази причина домашното рали " Стари столици " е значимо за него - и освен. 

То е част от рали историята на България. 49 години не е прекъсвано в никакъв случай , без значение от икономическата и политическата конюнктура. То е знак на нашия град - Шумен. Сега - вместо да честваме, ние ще го костваме, защото ред условия попречиха това съревнование да бъде извършено, споделя Данчо. 
 Йордан Дечков dariknews.bg

Намериха се хора, които взеха решение, че не е толкоз значимо да бъде спазена традицията, има по-важни неща...Какво толкоз е едно автомобилно съревнование?!? Но то е доста за хората в нашия град. Тази общност е многочислени и това бе празник за града, безапелационен е той. 

Въпреки черните краски околко 50-тата годишнина автомобилистът е сигурен, че следващата година рали " Стари столици " ще има. 

Тази сложна обстановка, в която изпаднахме, ще ни активизира и идната година н яма да допуснем сходни спънки да провалят ралито , декларира Данчо. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР