Тази година той ще навърши 30, а вече е доктор

...
Тази година той ще навърши 30, а вече е доктор
Коментари Харесай

Еврика! Успешни българи: Атанас Курутос

Тази година той ще навърши 30, а към този момент е лекар на химическите науки. В момента доктор Курутос  работи в Института по органична химия с Център по фитохимия при Българска академия на науките. През 2016 година той  получи взаимната премия на фондация " Еврика " и Съюза на учените в България. Негови научни публикации, отчети и проучвания са оповестени в научни издания и представяни на  интернационалните научни конгреси във  Англия, Франция, Австрия, Русия, Хърватия и  Украйна. Разберете къде е получил образованието си и по какъв начин е постигнал този триумф.
Атанас Курутос e бакалавър по химия от Kingston University в Лондон и магистър по " Съвременни способи за синтез и разбор на органични съединения " от СУ " Св. Климент Охридски ".
През юли 2012 година стартира работа като химик към лаборатория " Органичен синтез и стереохимия " в Института по органична химия с център по фитохимия при Българска академия на науките, а от 2016 година е помощник към същия институт.
Специализирал е в Лаборатория за проучване на взаимоотношенията на биомакромолекули към Института по атомна физика " Руджер Бошкович " в Загреб.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР