Тази година Столичната община е инвестирала 20 млн. лв. в

...
Тази година Столичната община е инвестирала 20 млн. лв. в
Коментари Харесай

Реставрацията на минералната баня в Банкя трябва да приключи през лятото на 2020 г.

Тази година Столичната община е вложила 20 млн. лева в потреблението на минералните води на София, като 8 млн. от тях са за банята в Банкя.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на ревизия на обекта, представена от „ Фокус”.
Снимка: FB/Yordanka Fandakova
Тя добави, че строителните действия вървят по график и се чака банята да проработи през лятото на идната година.
След години съсипия: Банята в Банкя ще бъде ремонтирана Възстановяването ще коства 8 млн. лв., дава ги вложител против земя наоколо
Реставрацията на минералната баня в Банкя стартира през ноември 2018 година
Снимка: FB/Yordanka Fandakova
Фандъкова дефинира обекта като най-знаковият за столицата за годината и акцентира, че тактиката на Столична община е водата да бъде употребена оптимално, както за водолечение, по този начин и за спа-процедури и всички останали действия, които ще се възстановят в банята.

Сградата ще се отоплява с минерална вода. Кметът на Банкя Рангел Марков добави, че с изключение на за отопление, водата ще се употребява и за охлаждане на постройката през зимата.
Снимка: FB/Yordanka Fandakova
За тази цел водата ще попада в два лечебни басейна, които ще се употребяват за балнеология, а по-късно ще влиза в енергийния център и по този начин посредством тази сила ще се отоплява или изстудява постройката.

Рангел Марков сподели още, че банята ще бъде възобновена 100% достоверно.
Снимка: FB/Yordanka Fandakova
Заместник-кметът на София Тодор Чобанов съобщи, че предците ни неслучайно са създали голям салон в центъра на постройката, който е умишлено квалифициран за културни събития.

Чобанов сподели, че в банята могат да се вършат и концерти, като тя може да събере 100-150 души. Той добави, че постройката ще се употребява и за снимането на исторически филми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР