Тази година Столична община инвестира над 90 млн. лева в

...
Тази година Столична община инвестира над 90 млн. лева в
Коментари Харесай

Столична община инвестира над 90 млн. лева в образованието тази година

Тази година Столична община влага над 90 млн. лв. в образованието. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на 86 ОУ "Св. Климент Охридски " във Владая.

"Това е огромен ремонт в доста огромно учебно заведение. За страдание тук учат единствено 120 деца при потенциал 500, само че за тях е извънредно значимо да учат в положителни условия ", разясни кметът. Тя съобщи, че за нея образованието и грижата за децата са водещи. По думите ѝ парите, които са вложени, са от разнообразни източници - общинския бюджет, оперативна стратегия "Региони в напредък " и от Националния поверителен екофонд, като кметът на София благодари на представителя на Екофонда. "В регион "Витоша " имаме две учебни заведения, за които сме спечелили планове по Екофонда ", сподели още Фандъкова.

Тя изясни какво тъкмо се ремонтира в учебното заведение във Владая. Подменя се осветяване, отоплителна апаратура, санира се, а дограмата се подменя. Всичко би трябвало да бъде готово до 15 септември. За този регион е почнало и уголемение на детската градина, в която ще бъдат открити 3 нови групи. Това се случва и с детската градини в "Павлово ", учебното заведение в "Симеоново " и детската градина в "Княжево.

"Само за регион "Витоша " през последните години сме вложили над 10,5 млн. лева ", сподели още столичният градоначалник.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР