Тази година станахме свидетели на третото поколение смартфони със сгъваеми

...
Тази година станахме свидетели на третото поколение смартфони със сгъваеми
Коментари Харесай

По-висока продуктивност и повече забавления със Samsung Galaxy Z Fold3 5G |

Тази година станахме очевидци на третото потомство смарт телефони със сгъваеми екрани. Това, което следим като наклонност е, че този вид устройства последователно си проправят път до от ден на ден консуматори. Благодарение на сгъваемите си екрани, те оферират по-голяма повърхност в разгънато положение и компактни размери в сгънато. Това ги прави подобаващи за осъществяване на разнородни действия.

Лидер на пазара на сгъваеми смарт телефони е Samsung, като се чака това да продължи и в обозримо бъдеще. Прогноза на Counterpoint Research сочи, че през актуалната година ще бъдат доставени към 9 милиона такива устройства, което ще съставлява троент растеж по отношение на 2020 година 88% от доставките ще са точно от Samsung. Към 2023 година се чака 10-кратен растеж по отношение на 2020 година и още веднъж Samsung ще господства сегмента с дял от 75%.

И по този начин, доближаваме до премиерата на най-новите сгъваеми модели на компанията, а точно Galaxy Z Flip3 5G и Galaxy Z Fold3 5G. Те бяха показани дружно с новата серия смарт часовници Galaxy Watch4 и безжичните слушалки Galaxy Buds2. Смартфоните идват с редица усъвършенствания по отношение на своите прародители, в това число и на по-достъпни цени. По този метод повече хора ще имат опция да се снабдят с модел със сгъваем екран.

Сред основите нововъведения при отвесно сгъваемия Flip3 5G са 4 пъти по-голям външен екран, показващ повече информация, по-висока периодичност на освежаване на главния екран (до 120 Hz) и сертификация IPX8 за водоустойчивост.

С водоустойчивост се е сдобил и. И двете устройства имат подсилена алуминиева рамка от Armor Aluminium и покритие Gorilla Glass Victus на външния екран. Освен това са и с по-издръжливо защитно покритие на главния екран от еластичен PET материал. В новото потомство както външният, по този начин и главният екран се отличават с висока периодичност на освежаване до 120 Hz. Интересно е и вграждането на селфи камерата под панела за непрекъснатост на визуализацията на главния екран.

И двете нови попълнения в Galaxy Z серията употребяват флагмански чипсет, създаден по 5-нанометров развой за продуктивност от най-високо равнище. Подобрение има и при високоговорителите с технологията Dolby Atmos, което е причина за първокласен тон.

Днес ще се спрем по-обстойно на Galaxy Z Fold3 и то върху няколко негови основни преимущества. На първо място това е разширената опция за мултитаскинг, което ви дава по-висока успеваемост. Наред с изгледа като общоприет телефон (Standart View) имате алтернатива за Multi View, многостранен аспект. При него можете да разделите екрана на две и да отворите разнообразни приложения в обособените раздели. Превключването сред двата режима става елементарно в настройките за екрана. В секция „ Изглед на екрана и Zoom “ избирате общоприет или многостранен аспект.

Функцията App continuity (непрекъснатост на приложенията) е друга комфортна алтернатива, която трансферира всичко, което сте отворили на външния екран към главния, откакто разгънете телефона. По този метод се отстранява потребността да отваряте още веднъж обсъжданото приложение. В различен случай търсим в интернет през лист с артикули, публикации или клипове и си набелязваме нещо забавно, което обаче би трябвало да отворим в нов прозорец, който измества гледания сега. С функционалността Drag & Split, посредством плъзгане на линка, е допустимо да разглеждате обекта редом в нов прозорец. За оптималната работа на тази функционалност спомага огромната повърхност на главния екран, цели 7,6 инча.
Идва ред и на App Split View, с която можете да разгледате детайлно детайл от онлайн магазин да вземем за пример без да затваряте общия аспект на приложението. Това важи и при чатовете - имате достъп по едно и също време до листата с диалози и опция за връзка с съответен контакт. Активирането на App Split View е в секцията с Разширени функционалности в настройките. Там избирате раздела Labs и по-късно App Split View. Оттук можете да зададете и приложенията, при чието отваряне да се включва тази функционалност.

Доста потребна алтернатива е и опцията за отваряне на до три приложения едновременно посредством Multi-Active Window. С нея можете да свършите повече работа, като употребявате информация по едно и също време от няколко стратегии. Така да вземем за пример можете едновременно да четете поща, гледате клип и следите новините. Възможно е и придърпването на приложения от лентата със задания и позиционирането им на екрана с drag & drop. Едновременно могат да се употребяват до три приложения. Активирането на Multi-Active Window става в раздела Labs.

Има и странична лента със задания под формата на Edge панел, а отсам е допустимо пускане и превключване сред определени приложения без да се връщате към главния екран. Добавянето на директен път в лентата е елементарно и става още веднъж в раздела Labs. Тук избирате мечтаните приложения и натискате „ Включи “. Лентата е налична при плъзгане от дясно на ляво по екрана.

Завършваме с опцията за добавена информация и в режим Flex, когато смарт телефонът е прегънат на половина и е подложен комфортно на бюрото да вземем за пример. Тук в горната част на екрана се демонстрира главното наличие, а в долния са забележими варианти за някои функционалности за ръководство като плейбек, бляскавост и така нататък Това важи за приложения като Netflix, YouTube и други. Multi-Active Window опцията за режим Flex още веднъж е в секцията Labs.

Към разширените благоприятни условия за мултитаскинг, Galaxy Z Fold3 5G дава и повече варианти за снимане. Той има общо пет датчика, 10-мегапикселов на предния похлупак, тройна съществена с 12MP датчици (ултраширокоъгълен, широкоъгълен и телефото обективи) и 4MP датчик, вграден под екрана. Така разполагате с многообразие от благоприятни условия.

Всеки би желал да прави селфита с главната камера, защото тя предлага по-добро качество. Сега това е допустимо с Galaxy Z Fold3 5G в сгънато състояние, като е належащо да отворите приложението за камерата и от бутона в горния десен ъгъл на екрана да включите визуализация на външния екран. Сега обръщате телефона и се снимате с главната камера.

Искате да виждате по какъв начин изглеждате, когато някой различен ви снима? За вас е функционалността Dual Preview. При нея виждате това, което снимате с главната камера както на главния, по този начин и на външния екран. Това става със специфичната икона в горния десен ъгъл при отворено приложение на камерата на главния екран. Визуализацията се вижда на главния екран, а сниманите фрагменти могат да се видят на предния екран. Има варианти за прибавяне на филтри, разкрасяващи резултати и AR Doodles.

Завършваме с режима Capture View, който разделя приложението на камерата на половина. В едната част се вижда визуализацията на сцената, а в другата са икони на последните до 100 фотоси и клипове, които сте снимали. Тази алтернатива се задейства автоматизирано в режим Flex, като в горната част е визуализацията, а иконите са изпод. В разгънат вид това става през главния екран с бутона Capture View Mode в горния ляв ъгъл. Тази алтернатива ви дава опция елементарно да изберете коя фотография да изтриете или споделите.

На фона на всичко това, телефонът има ергономичен и актуален дизайн, който сигурно ще ви допадне. В него се преплитат типичен и модернистични детайли с първокачествен цвят и свършек. Той е по-издръжлив и резистентен, само че не за сметка на своя дизайн. е по-елегантен и по-тънък, а това го прави подобаващ и за работа в придвижване. Освен това телефонът е с уравновесено тегло в сгънато и разгънато положение, както и с по-добър захват по отношение на предшествениците си.

Вариантът мистично зелено пресъздава значимостта на устойчивостта в днешните времена с фокус върху опазването на природата. Мистично сребърно е в естествени тонове със свършек в меко лилаво, а мистично черно е типичен вид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР