Тази година специално обучени кучета ще помагат на полицаите да

...
Тази година специално обучени кучета ще помагат на полицаите да
Коментари Харесай

Обучени кучета ще помагат на полицаите по морето през лятото

Тази година особено подготвени кучета ще оказват помощ на служителите на реда да хващат крадците край морето. Те ще пазят главно по плажните линии и крайморските алеи в Слънчев бряг и Несебър, които са обичано място на джебчиите.

Слънчев Бряг, Несебър Несебър

Измамниците стават все по-изобретателни и всеки сезон измислят нови хватки за кражби. За да ги заловят и служителите на реда по морето не бездействат. Затова от тази година в борбата против кражбите органите на реда ще разчитат и на своите другари - кучетата.
Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР- Бургас: Активният летен сезон в Слънчев бряг се охранява от друг вид полицейски двойки, от които в действителност най-разпространени са пеши патрулите и велополицаите и сътрудниците с автомобилната техника. Но най-атрактивни отново остават водачите на служебни кучета, дружно и със самите кучета.
От 34 години старши служител на реда Валентин Стоянов се грижи всекидневно за кучетата на Министерство на вътрешните работи Несебър. По едни част дневно лишава на Стоянов, с цел да тренира едно от кучетата.

В акцията по залавянето на крадците кучетата ще се употребяват най-вече през нощта.

Валентин Стоянов, старши служител на реда и лидер на служебно куче: В тъмната част на деня е доста мъчно човек със зрение да види извършител, апаш. Докато служебното куче го усеща по аромат, по други негови сетива и елементарни ни предизвестява. Това е доста огромна помощ за нас.
Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Несебър разполага с девет елитни и породисти кучета, още толкоз се чака да дойдат при започване на сезона, дружно с командированите служители на реда от вътрешността на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР