Тази година Софийска вода не предвижда да има увеличение на

...
Тази година Софийска вода не предвижда да има увеличение на
Коментари Харесай

Водата в София няма да поскъпва тази година

Тази година " Софийска вода " не планува да има нарастване на цените на ВиК услугите в столицата. Това сподели изпълнителният шеф на компанията Васил Тренев пред публицисти след конференция, на която бяха показани главните данните от активността на сдружението през 2021 – 2022 година

Той добави, че за 2023 година се чака да има нарастване на ВиК услугите в София, само че не уточни тъкмо с какъв брой, тъй като следва да се разиска.

Тренев посочи, че препоръчаният бизнес проект на " Софийска вода " предходната година, който беше квалифициран от сдружението и импортиран в Столична община за разглеждане и утвърждение, планува за тази година да няма никакво нарастване на цената на ВиК услугите, а кумулативно до края на бизнес интервала през 2026 година цените да се усилят с 11 %. Предвиденото нарастване е основано на това, че има директна взаимозависимост сред вложенията и цената на водата, а

" Софийска вода " има обвързване по концесионен контракт да влага 165 млн. лв. през този програмен интервал.

Цените на материалите, на труда, на енергоносителите са се повишили, посочи Тренев. Заради това " Софийска вода " ще откри най-благоприятен вид и той се надява цените в утвърждения бизнес проект да не бъдат толкоз фрапантно увеличени, каквито са предложенията на другите ВиК оператори в страната. Бизнес проектът на сдружението към момента в развой на разглеждане.

В сегашната обстановка Станев не има вяра за целия програмен интервал до 2026 година нарастването на ВиК услугите да бъде повече от 40-50 %.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР