Тази година сме инвестирали над 8,8 млн. лв. в ремонтни

...
Тази година сме инвестирали над 8,8 млн. лв. в ремонтни
Коментари Харесай

Тази година Столична община е инвестирала над 8,8 млн. лв. в ремонт на училища и детски градини

Тази година сме вложили над 8,8 млн. лева в ремонтни действия в учебни заведения и детски градини. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, откакто ревизира ремонта на 5-то Основно учебно заведение „ Иван Вазов ".
„ Само две седмици преди началото на образователната година е обикновено да проверим, дружно с районните кметове и целия екип, по какъв начин стоят нещата в учебните заведения и детските градини, в които се правят поправки “, изясни Фандъкова.
„ Тази година над 8,8 млн. лева инвестирахме единствено в ремонтни действия в учебни заведения и детски градини. 45 са общо постройките, които ремонтираме главно. Предимно става дума за ограничения за енергийна успеваемост и градивни укрепвания. Сигурността и икономията на сила са наши цели в последните години “, добави тя.
„ Тук в 5-то ОУ нещата вървят по проект. До 10 септември би трябвало да завърши ремонтът. В учебното заведение за последните години сме вложили близо половин милион лв.. Дограмата беше заменена преди две-три години, дворът беше напълно ремонтиран. Сега учебното заведение се санира. Очаква се да се осъществя спестовност от към 14 хиляди лева годишно. Това за едно учебно заведение е един добър резултат, учебното заведение се отоплява на газ. Тези пари остават в учебното заведение, влагат се или в децата, или в учителите, заплащането им “, разясни тя, съобщи Фокус.
Кметът на София добави, че за 5-то ОУ са отпуснали 200 000 лева от бюджета на Столична община за енергийната успеваемост. „ Поздравявам шефа, със лични средства са се ремонтират класни стаи “, сподели още Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР