Тази година служителите на ОДМВР - Монтана са предприели мероприятия

...
Тази година служителите на ОДМВР - Монтана са предприели мероприятия
Коментари Харесай

Полицията следи за опазване на земеделската продукция в Монтанско

Тази година чиновниците на ОДМВР - Монтана са подхванали мероприятия за ограничение и попречване на незаконни похищения и палежи при прибиране на селскостопанската продукция.
Съвместните дейности още веднъж ще бъдат осъществени със Зонално Жандармерийско Управление – Монтана, Граничен Полицейски Участък – Чипровци и 4-те Районни ръководства в региона.
Продължават работните срещи с частни охранителни компании, изпълняващи активност по защита на селскостопанско имущество, с кметове и кметски наместници, ръководители на аграрни кооперации и шефове на компании, на които се разискват ограниченията и методите за защитата на складовите бази, в които се съхранява продукцията.
За недопускане на незаконни похищения и палежи в земеделските блокове ще наблюдават полицейските дежурства, обхождащи земеделските територии в дребните обитаеми места и вилни зони, а полицейските и младши полицейски инспектори ще правят инструктажи на полските пазачи, назначени от кметовете по места.
През целия селскостопански сезон полицейски инспекции ще бъдат осъществени на пътни транспортни средства, транспортиращи селскостопанска продукция. Засилен ще е контролът при инспекциите на извънгабаритна земеделска техника и прикачения към нея инвентар и ремаркета, обозначаването им със светлинна сигнализация и светлоотразителни детайли, както и съществуване на нужния брой съпроводителни коли. Полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на околната среда от всички участници в придвижването по пътищата и за укрепването на транспортираните товари.
В регионите, с обособените пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция, е планувано полицейско наличие. В земеделските региони ще се организират профилирани полицейски интервенции и взаимни инспекции с контролните органи на Министерство на земеделието и храните, Комисия за отбрана на потребителите, Изпълнителна организация по горите, Държавна комисия за стокови тържища и борси и Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите.
През миналогодишната селскостопанска година ОДМВР - Монтана е работила по 7 закононарушения, свързани с опазването на селскостопанската продукция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР