Тази година ще се отдаде почит на журналиститеТрескава подготовка тече

...
Тази година ще се отдаде почит на журналиститеТрескава подготовка тече
Коментари Харесай

Трескава подготовка за Нова година на „Таймс скуеър“

Тази година ще се отдаде респект на публицистите
Трескава подготовка тече на „ Таймс скуеър “ в Ню Йорк. По традиция към 1 млн. души се събират на площада в американския мегаполис, с цел да посрещнат Нова година. Точно в 23:59 от небето се спуска и голяма кристална топка.

Кълбото е с диаметър 3,6 метра и тегло 5,4 тона. Традиционно то се изготвя от съвсем 2700 кристални триъгълника. Всяка година към него се прибавят нови кристали. Тази година те са 192, а тематиката им е „ Дарът на хармонията “. Кристалите по този начин се съчетават между тях, че основават една съвършена естетика, изясняват основателите им.

Предишни години тематики са били дарът на едрината, добротата, чудото, силата на духа и въображението.

Кристалното кълбо стартира да се спуска след натискането на специфичен бутон. Тази година той ще бъде натиснат от известни американски публицисти. Причината е, че тържеството в Ню Йорк е отдадено на свободата на публицистите. Поканени на събитието са публицисти от " Ню Йорк Таймс ", „ Уолстрийт джърнал “ и „ Вашингтон пост “, " Таймс ", Си Би Ес, Си Ен Ен, Ей Би Си и Фокс нюз.

По този метод се отдава и респект на убитите публицисти през годината, измежду които и колумнистът на „ Вашингтон пост “ Джамал Кашоги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР