Тази година ще бъде изиграно 22-то издание на Европейското първенство

...
Тази година ще бъде изиграно 22-то издание на Европейското първенство
Коментари Харесай

Италия и Сан Марино приемат Европейското по футбол до 21 години през юни

Тази година ще бъде изиграно 22-то издание на Европейското състезание до 21 години. Домакини са Италия и Сан Марино . Ще вземат участие 12 страни. Играчите, които могат да вземат присъединяване в шампионата, би трябвало да бъдат родени след 1 януари 1996-а.

Интересното е, че тази година последните четири тима ще бъдат наградени с присъединяване в летния олимпийски футболен шампионат, който ще бъде бъде през 2020 година в Япония.

Системата ВАР ще бъде част от Европейското състезание за младежи за първи път в историята на шампионата.

Тегленето на жребия за груповите етапи и елиминаците беше на 23 ноември 2018-а година в централата на Ламборгини в Сант`Агата Болонезе. В него взе участие една от звездите в този шампионат в предишното - италианската легенда Андреа Пирло. Бившият халф на Милан, Интер и Ювентус печели шампионата през 2000 година.
 Снимка 322432
Източник:

В група " А " за първото място ще спорят Италия, Испания, Полша и Белгия. В група " Б " са първенците от Германия, Дания, Сърбия и Австрия. И последната група " В " се изправят тимовете на Англия, Франция, Румъния и Хърватия.

Мачовете ще бъдат играни на шест разнообразни стадиона. Откриващият мач е на 16 юни от 18:30 часа на " Мапей Стейдиъм " - сред Полша и Белгия. Финалът ще се играе на стадиона на Удинезе - " Фриули ", на 30 юни от 20:45 часа .

Победителите от групите и най-хубавият втори в тях ще играят полуфинали. Както към този момент информирахме, ще получат и квота за Олимпиадата в Япония. Но в случай че Англия е един от тези отбори, то ще се играе решаваща среща сред втория и третия най-хубави от вторите, с цел да се разбере другия участник в Япония. Англичаните нямат право да вземат участие, защото не са част от олимпийския комитет.
 Снимка 417274
Източник:

Италия е тимът с най-вече трофеи от шампионата - пет . Зад тях се подреждат Испания с четири, Англия, Холандия, Русия и Германия са с по две.

Първите три издания на шампионата са до 23 години (1972, 1974, 1976). Шампиони тогава са Чехословакия, Унгария и Съюз на съветските социалистически републики.

България е полуфиналист в първото издание на конкуренцията . Нашите момчета първо се оправят с Холандия след три мача (2:2, 0:0 и 2:0, като головете на непознат терен още не важат), само че по-късно отпадат от Съюз на съветските социалистически републики в два мача. Първо губим с 0:4 като посетител, а по-късно вършим 3:3. В идващите два шампионата стигаме до 1/4-финал.

От 1978-а година досега Европейското е за футболисти до 21 години. Още в първият шампионат при новия формат България още веднъж се изявява добре, като доближава полуфиналите. На четвъртфиналите се оправяме с Дания, само че по-късно отпадаме от Източна Германия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР