Тази година се очаква валежите да са около нормата. През

...
Тази година се очаква валежите да са около нормата. През
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през август? Направете си плановете


Тази година се чака преваляванията да са към нормата. През първото десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива и вероятността за валежи остава, изключително за източните региони. С дребни съмнения, в множеството региони температурите ще бъдат към и малко по-ниски от нормалните за интервала. Относително по-стабилно, най-вече слънчево и умерено, с по-малка възможност за превалявания, ще бъде към средата на десетдневието.

Температурите ще се покачат и станат по-високи от междинните за интервала, без да доближават рискови стойности. През по-голямата част от второто и третото десетдневие по-голяма е вероятността атмосферата да се резервира релативно постоянна. През множеството дни от второто десетдневие ще бъде най-вече слънчево, краткотрайни валежи са вероятни в средата на десетдневието. Относително по-високи ще са температурите през първата половина от деседневието, след това едва ще се намалят, само че отново ще са близки до нормалните.

През третото десетдневие температурите ще останат близки и малко по-високи от климатичните правила, макар че през втората половина от десетдневието последователно ще се намаляват. Вероятност за превалявания има към 22-и към края на месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР